28 november 2013 In de media

BobSport campagne Gelderland bij Vitesse

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) en Stichting Vitesse Betrokken werken samen in preventie van rijden onder invloed vanuit (amateur)sportclubs.
Op zondag 1 december vindt, voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse vs SC Cambuur, in GelreDome de aftrap plaats voor de nieuwe campagne.

Het doel van de nieuwe BobSport-campagne is preventie van rijden onder invloed vanuit een sportclub of vereniging. Aanleiding voor de campagne is een landelijk onderzoek waaruit blijkt dat één op de twintig kantine-bezoekers bij alcoholcontroles 0,89 promille of meer blies en de helft hiervan (2,3 % van het totaal) zelfs 1,3 promille of meer. De campagne richt zich op sporters en bezoekers die na een bezoek aan de sportkantine met alcohol op zelf de weg op gaan en daardoor hun eigen veiligheid, de veiligheid van eventuele passagiers en die van andere weggebruikers in gevaar brengen. De slogan die bij de campagne hoort luidt: ‘Rondje? Scoor eerst een BOB, 100% BOB 0% op!’.

Vanaf begin december tot april 2014 gaat een ROVG-team met Gelderse gedragspsychologen langs bij ruim 25 clubs in de sporten voetbal, hockey en korfbal. Zij stimuleren het maken van Bob-afspraken, gaan in gesprek met sporters over alcohol en verkeer en nemen (vrijwillige) blaastesten af. Deze clubs krijgen ook een BobSport-pakket met materiaal dat zij kunnen gebruiken voor hun clubhuis en kantine.

Na afloop van de wedstrijd Vitesse – SC Cambuur bezoeken de campagnemedewerkers het supportershome. De aanwezige Vitesse-supporters ontvangen informatiemateriaal en kunnen vrijwillig een blaasproef doen.
 
Op 1 december worden de eerste Bobsport-pakketten uitgereikt aan negen convenantclubs van Vitesse: SML en ESA (Arnhem), s.v. Spero (Elst), DVV (Duiven), DTS ’35 (Ede), DVS ’33 (Ermelo), AGOVV (Apeldoorn), vv. DOVO (Veenendaal) en Roda ’46 (Leusden).
 

 
ROVG

Hoofdsponsor: