25 oktober 2014 In de media

Blunder Velthuizen kost Vitesse overwinning

Vitesse leek de drie punten op zak te hebben tegen NAC Breda. Pal voor tijd blunderde doelman Piet Velthuizen bij een vrije trap en bezorgde daarmee de gasten uit Brabant nog een punt, 2-2.
Jelle ten Rouwelaar verrichtte alleen in de eerste helft al negen  reddingen. Daar zat ook zijn 1000ste redding in dienst van NAC tussen. Dankzij de goalie van de Bredase club bleef het lang 0-0. Dat veranderde toen Marko Vejinovic vanaf elf meter mocht aanleggen, 1-0.

Zuur genoeg voor de gasten miste Erik Falkenburg vlak voor rust vanaf de stip. Toch kwamen de gasten langszij. na een uur was het Adnane Tighadouini die de 1-1 voor zijn rekening nam.

Het laatste woord leek weer aan Vitesse dat opnieuw via Vejinovic toesloeg, 2-1. Totdat Velthuizen gruwelijk in de fout ging.

De Vitessegoalie dacht dat een vrije trap van Tighadouini voorlangs ging. En liet de bal voorbij gaan. Tot zijn ontzetting zag de keeper de vrije trap alsnog doeltreffen, 2-2.

'Ik verwijt nooit iemand iets, maar hij staat er om die bal tegen te houden', sprak Bosz cryptisch over de blunder van keeper Piet Velthuizen.