8 december 2017 In de media

Bank Vitesse dreigt voor matchwinnaar Castaignos

Henk Fraser keert voor het duel van Vitesse met Sparta terug naar de basis. De coach kiest in Rotterdam voor een systeem met drie spitsen. Ten opzichte van de midweekse Europese wedstrijd tegen OGC Nice staan Thulani Serero, Bryan Linssen, Navarone Foor en Milot Rashica weer aan de aftrap.
Fraser zet de matchwinnaar van Nice, Luc Castaignos, tegen Sparta waarschijnlijk weer op de bank. Voor de trainer is Tim Matavz de eerste spits. Rechts achterin heeft Fankaty Dabo een licht voordeel op Julian Lelieveld, die in Europa heeft laten zien door te groeien naar het vereiste niveau.

Lichte blessures
Vitesse heeft de Europa Cup redelijk verteerd. Vooraf vielen Serero en Linssen weg met lichte blessures. Zij zijn fit. Alexander Büttner (hamstringklachten) en Charlie Colkett (knieband) zijn twijfelgevallen. ,,Ik ben zeer blij met de wedstrijd van Thomas Bruns”, zegt Fraser. ,,Hij knokt zich terug. Op het middenveld is de concurrentie groot.”

Bij Vitesse ontbreken Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk nog altijd. Kruiswijk heeft inmiddels wel de groepstraining hervat. Maar hij sluit evenals Van der Werff na de winterstop weer volledig aan.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Faye; Serereo, Mount, Foor; Rashica, Matavz, Linssen.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: