Vitesse in de media
Balkan-connectie in de aanval bij Vitesse 07/10/2017

Vitesse staat na een turbulente transferzomer stevig in de steigers. Trainer Henk Fraser heeft de meeste automatismen in zijn vernieuwde equipe al ingeslepen. Met de interlandperiode om te herstellen en bij te tanken, kan in Arnhem nu de tussenbalans worden opgemaakt.

Rashica en Matavz
Daar straalt Milot Rashica. Vitesse heeft de twee groepswedstrijden in de Europa League verloren. Dat is geen schande. De lessen van het internationale voetbal zijn keihard. Het zegt dus alles dat de Kosovaar op het hoogste podium excelleert.

Rashica ontwikkelt zich in rap tempo in Arnhem. In tegenstelling tot vorig seizoen kan de vleugelspits nu een reeks wedstrijden achtereen zijn top halen. Hij wervelt richting een zomerse toptransfer.

Op die spelersmarkt heeft Vitesse dit seizoen al een scherp oog getoond. Tim Matavz blijkt tot nu toe een geweldige vervanger voor Ricky van Wolfswinkel. De Sloveen, afgedankt bij FC Augsburg, is opgebloeid in Arnhem. Zeven wedstrijden met vijf goals in de eredivisie, dat is een topstart voor de spits.

Linssen en Castaignos
Waar ook Bryan Linssen heeft zich na een transfer naadloos heeft ingepast bij Vitesse, blijft nieuweling Luc Castaignos dan de tegenvaller. De Zuid-Hollander faalt in de afronding en dat is dodelijk voor een spits. Ga maar na: een misser tegen Lazio Roma (was goed geweest voor een gelijkspel), een letterlijke uitglijder tegen AZ (was ook goed geweest voor een gelijkspel) en een misser tegen FC Utrecht (was goed geweest voor de zege). Castaignos moet aan de bak. Een jaar niet voetballen, blijft vooralsnog niet ongestraft voor de huurling van Sporting Portugal.


Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl