6 februari 2016 In de media

AZ wint opnieuw, ditmaal van Vitesse: 1-0

Vincent Janssen heeft AZ zaterdagavond aan een zege op Vitesse geholpen. De aanvaller tekende voor de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-0).
Janssen nam de bal na 62 minuten keurig aan en speelde vervolgens verdediger Arnold Kruiswijk knap uit. De spits van AZ verschalkte de sterk spelende doelman Eloy Room met een boogbal. Janssen vierde alweer zijn zevende treffer in de laatste vijf competitiewedstrijden, die AZ stuk voor stuk winnend afsloot.

AZ is na vijf competitieduels en een bekerwedstrijd nog altijd zonder puntenverlies in 2016. Toch had de ploeg het vooral voor rust erg lastig met Vitesse, dat de aanvallers Dominic Solanke, Milot Rashica en Renato Ibarra moest missen. Trainer Rob Maas van de Gelderse club koos voor een systeem met vijf verdedigers. Hij versterkte de defensie met Guram Kashia, de lieveling van het Arnhemse publiek die eerder dit seizoen zijn basisplaats verloor.

Vitesse had voor rust het betere van het spel, maar zag Valeri Qazaishvili en Isaiah Brown kansen op de openingstreffer missen. AZ werd pas in de slotfase van de eerste helft gevaarlijk. Doelman Room van Vitesse redde knap op een doelpoging van Alireza Jahanbakhsh. Niet Vitesse, maar AZ domineerde de tweede helft. Dabney dos Santos mocht zich aanrekenen dat hij de thuisploeg niet op voorsprong zette. Hij schoot vrij voor het doel over. Janssen bewees na ruim een uur opnieuw dat hij in uitstekende vorm steekt. Hij vierde zijn dertiende competitietreffer.

Met dank aan de zege is AZ de tegenstander uit Arnhem op de ranglijst gepasseerd. Vitesse is bepaald niet beter gaan voetballen na het vertrek van trainer Peter Bosz in de winterstop. Met Maas op de bank won de club slechts één van de vijf competitiewedstrijden.