12 februari 2016 In de media

Arnold Kruiswijk: we moeten er vol op klappen

Vitesse staat onder druk. Na vier duels op rij zonder overwinning en steeds meer ontevreden fas is er maar één middel om uit de problemen te komen.
'We moeten absoluut van Heerenveen winnen', zegt Arnold Kruiswijk.

Vitesse incasseerde dit seizoen slechts 20 tegengoals. Alleen Ajax deed het beter. Verdedigend zit het dus wel goed, maar aanvallend schiet de ploeg van trainer Rob Maas ernstig tekort de laatste weken. UIt de laatste vier duels maakte Vitesse slechts één goal en die kwam ook nog eens van de voet van een speler van PEC Zwolle.

Vitesse onwaardig

Alleen Cambuur was na de winterstop goed. Daarna zijn we ver teruggezakt', is Kruiswijk eerlijk en helder. 'We hebben al veel te lang niet gewonnen. Dat is Vitesse onwaardig inderdaad. Maar waar je ook speelt, niemand wil dit. We staan er nog wel goed voor. Ja, achtste inderdaad. Daarom klinkt dat misschien raar. Maar veel ploegen boven ons zijn niet ver weg.'

Meer druk

De ervaren Kruiswijk, die vanaf 2010 vier jaar lang het shirt droeg van SC Heerenveen en daarna de overstap maakte naar Vitesse, weet dat het onrustig is bij de Arnhemse club. Het publiek mort en de verdediger vond na afloop van het vorige thuisduel met Exelsior (0-0) dat de fans met hun gefluit te kritisch waren.

'We kunnen het publiek maar één reactie geven. Dat is er vol op klappen. Dan geloof ik ook wel dat we het publiek er achter krijgen', aldus Kruiswijk. 'En inderaad, er staat wat meer druk op dan tijdens andere wedstrijden. Maar dat kan ook goed zijn. We moeten ons alleen wel goed realiseren dat er gewonnen moet worden.'
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: