3 augustus 2011 In de media

Aissati: man van 12 miljoen

Het afketsen van de transfer van Ismail Aissati naar Vitesse houdt volgens de Utrechter verband met de gelimiteerde transfersom die de Arnhemmers in het contract van de middenvelder wilden opnemen.
„Alles was rond. Maar Vitesse wilde bij een verkoop twaalf miljoen euro voor me hebben, terwijl ze Ajax maar één miljoen hoefden te betalen”, zei hij op weg naar de training van Jong Ajax.

Wat Aissati ook probeerde, Vitesse hield vast aan het bedrag. „Ik heb zelfs aangeboden minder te gaan verdienen in ruil voor een lagere gelimiteerde transfersom. Of die twaalf miljoen te handhaven, maar me dan wel te laten meedelen bij verkoop. Dat was onbespreekbaar en toen hield het voor mij op.”

De Ajacied maakt een superfitte indruk. „Het is afwachten hoe mijn toekomst eruitziet”, aldus Aissati. „Verhuur is voor Ajax op dit moment geen optie, omdat ik nog maar een eenjarig contract heb. En er zijn nog geen Nederlandse clubs clubs die me willen kopen. Ik ben in principe van plan nog een jaar in Nederland te blijven.”

Telegraaf

Hoofdsponsor: