3 december 2018 In de media

Jong Vitesse onderuit bij koploper AFC

Jong Vitesse is er zondagmiddag niet in geslaagd te stunten bij koploper AFC. In Amsterdam kwam de ploeg van trainer Joseph Oosting op voorsprong en had het de kans om verder uit te lopen, maar werd er uiteindelijk met 4-1 verloren.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Lars ten Tije. De aanvaller van Jong Vitesse werd de diepte in gestuurd, maar zijn poging in de korte hoek werd gepareerd door AFC-doelman Patrick Zonneveld. In de derde minuut kwamen de beloften alsnog op voorsprong. Patrick Vroegh vond met een uitdraaiende cornerbal het hoofd van Özgür Aktas, die Zonneveld kansloos liet: 0-1. [image]

Domper
Enkele minuten later verzuimde Thomas Buitink de marge te verdubbelen. Jesse Schuurman trok de bal laag voor op de geheel vrijstaande Buitink, maar van dichtbij schoot de spits hoog over. Halverwege het eerste bedrijf trok AFC de stand gelijk. Een voorzet van Melvin Grootfaam belandde via Raily Ignacio voor de voeten van Thomas van den Houten. Met een hard schot verschalkte hij Bilal Bayazit en zorgde zodoende voor de 1-1. [image]

AFC zet aan
Kort hierna kwam de thuisploeg er snel uit via Ignacio, maar ditmaal wist Bayazit de inzet te keren. Uit de daaropvolgende hoekschop maakte AFC er echter 2-1 van. Yordi Teijsse kon vanaf een meter of vijf binnen koppen. Een kwartier voor het einde was het opnieuw raak voor AFC. Met een leep hakje zorgde Tim Linthorst voor de 3-1. Twee minuten later gooide Teijsse het duel definitief in het slot door van afstand hard raak te schieten, waarmee hij de eindstand op 4-1 bepaalde.