30 maart 2019 In de media

ADO en Vitesse delen de punten in doelpuntrijk en aantrekkelijk duel

Een doelpuntrijk duel tussen ADO Den Haag en Vitesse is in een 3-3 gelijkspel geëindigd. De achttienjarige basisdebutant Thomas Buitink leek met drie treffers matchwinner te worden, maar in de slotfase gaven de Arnhemmers het weg.
De neutrale bezoeker kreeg direct waar voor z'n geld, want al na zeven minuten werd de score geopend door Sheraldo Becker, die de bal op aangeven van Lex Immers achter doelman Eduardo wist te schuiven. Er gebeurde van alles in het Cars Jeans Stadion en ADO mag zichzelf verwijten dat het na twintig minuten niet al 3-0 stond. Vitesse leek wakker geschud en kwam op gelijke hoogte door Buitink, die bij de eerste paal alert was en een voorzet van de opgestoomde Vjatsjeslav Karavajev binnen schoot: 1-1.

Een paar minuten later maakte Buitink zijn tweede van de avond. Een lange bal van Alexander Büttner werd onder controle gebracht, waarna de jonge spits zijn man uitkapte en de 1-2 achter Robert Zwinkels schoot. De doelpuntenregen ging maar door, want deze keer was het Abdenasser El Khayati die mocht scoren en ADO op 2-2 zette. De storm leek gaan liggen, maar Buitink completeerde zijn hattrick vlak voor rust en zette Vitesse in de 43e minuut toch weer op voorsprong.

Het was in de tweede helft wachten op de gelijkmaker van ADO, omdat de ploeg van Fons Groenendijk vooral in het eerste kwartier na rust de betere partij was. Vitesse had het moeilijk en leunde achterover. Een kwartier voor tijd leek Immers de 3-3 binnen te schieten, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later mocht Immers alsnog juichen, toen Eduardo een hard schot van de Hagenaar niet kon keren.

Vitesse-trainer Leonid Slutskiy gunde Tim Matavz na zes maanden blessureleed zijn rentree. De spits verving Buitink en moest Vitesse alsnog aan de winst helpen. Een treffer leverde dat niet meer op, ondanks een kans van Oussama Darfalou in de slotfase.