15 september 2014 In de media

Achenteh pakt zijn kans

De tien tegentreffers die Vitesse in de eerste vier competitiewedstrijden al moest slikken, kostten Jan-Arie van der Heijden tegen Excelsior voor het eerst in twee jaar zijn plek in de basis.
Rochdi Achenteh was tegen de Rotterdammers linksback. Daardoor schoof Arnold Kruiswijk naar het centrum van de verdediging.

„Ik vond ons in de eerste wedstrijden verdedigend nog te kwetsbaar," zo verklaarde Peter Bosz zijn keuze. „We kregen te veel goals tegen.
 
„Dat betekent niet dat Jan-Arie daar schuldig aan was. Voetballend vind ik hem zelfs onze belangrijkste verdediger, maar ik wilde er nu wat meer zekerheid inbouwen. Daarom heb ik gekozen voor Kruiswijk, die toch meer een pure verdediger is."
 
De kans dat Van der Heijden, die onder Fred Rutten twee jaar geleden van middenvelder werd getransformeerd tot verdediger, volgende week tegen SC Heerenveen terugkeert in het elftal, is nihil. Bosz wisselt weinig in zijn elftallen en als de coach reservespelers inpast, krijgen die vaak over een langere periode de kans zich te manifesteren.
 
Bovendien is er na het optreden tegen Excelsior voor de hoofdtrainer weinig reden om opnieuw mutaties door te voeren. Vitesse oogde solide en de nieuwe linksback was meteen één van de uitblinkers.
 
Achenteh: „Ik was teleurgesteld dat ik de afgelopen weken niet mocht spelen. Ik ben ook niet het type dat dan op de trainer afstapt. Drie weken geleden kwam hij zelf naar me toe en benoemde de punten waar ik aan moest werken. Hij wilde onder andere meer gif bij me zien."
 
Achenteh ging ermee aan de slag en kreeg zaterdag de beloning. „Toen vertelde hij me dat ik het had verdiend. Hij wilde dat ik het gif meenam naar de wedstrijd. Ik geloof dat dat aardig is gelukt."
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: