15 september 2014 In de media

Achenteh leert van goed gesprek

Rochdi Achenteh keer­de gisteren na drie invalbeurten terug in de basis bij Vitesse. In het thuisduel met Excelsior (3-1) nam hij de plek over van links­back Arnold Kruiswijk, die naar het centrum verhuisde.
„De trai­ner miste achterin iemand die fel en agressief is, iemand die scherp coacht en voorop gaat in de strijd.

Ik heb vol gas gegeven en denk dat ik kan terugkijken op een goe­de wedstrijd”, vertelde Achenteh in de catacomben van GelreDo­me, met in zijn hand drie bakjes met vers fruit. „Even bijtanken. Ik ben diep gegaan”, verontschuldig­de hij zich.

Achenteh (26) kwam in januari over van PEC Zwolle en tekende in Arnhem een contract tot me­dio 2016. Hij was op dat moment tweede keuze achter Patrick van Aanholt, maar ging ervan uit dat hij na het vertrek van de Chel­sea- huurling een basisplaats zou krijgen.

Maar trainer Peter Bosz koos deze zomer voor Arnold Kruiswijk als linksback. „Natuur­lijk was ik teleurgesteld. Maar ik ben geen speler die snel naar de trainer toestapt en zegt: ‘Coach, waarom speel ik niet?’. Maar Peter (Bosz, red.) kwam zelf naar mij toe. Hij was niet helemaal tevre­den over mijn spel, meldde de punten waaraan ik volgens hem moest werken.”

De Eindhovenaar is kritisch op zichzelf en heeft begrip voor de keuzes die Bosz afgelopen zomer maakte. „Ik was gefrustreerd dat ik niet speelde, het koppie ging naar beneden. Dat is geen goede houding. Tijdens de ramadan (juli) had ik het conditioneel las­tig.

Drie weken geleden kwam Peter bij mij en dat gesprek heeft mij aan het denken gezet. Ik heb de kritiek ter harte genomen en keihard geknokt voor mijn kans.

Ik was fanatiek en agressief op de training. Zaterdag kreeg ik te ho­ren dat ik weer in de basis sta. Mijn houding en inzet worden be­loond.”

Achenteh stond verdedigend zijn mannetje en zorgde tegelijkertijd voor aanvallende impulsen. De Brabander haalde diverse malen de achterlijn. „Ik was even bang dat het weer verkeerd zou aflo­pen. In de eerste helft hadden we heel veel kansen, maar de bal wil­de er niet in. Ik dacht: ‘Is Vitesse vervloekt of zo?’

Excelsior had niets te vertellen, maar ik hield er rekening mee dat ze toch zouden scoren, dat de bal voor hen één keer goed zou vallen. Maar geluk­kig maakte Abiola Dauda vlak voor rust 1-0 en daarna was het klaar. Dan zie je dat we echt heel goed kunnen voetballen.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: