30 mei 2015 In de media

‘Ik wil dat graag meemaken, ook omdat ik het nog mis op mijn cv’

Vitesse lijkt de beste papieren te hebben om de play-offs winnend af te sluiten. De club rekende eerst af met PEC Zwolle (1-2 en 1-1) en trof vervolgens SC Heerenveen. Donderdag werd het in het Abe Lenstra Stadion 2-2 en mocht Vitesse zich de morele winnaar noemen. Zondag is het weerzien in Arnhem en dan hoopt Rochdi Achenteh het Europese ticket veilig te stellen met zijn club.
De winnaar van de play-offs begint in de zomer in de derde voorronde voor de Europa League. “Ik wil dat heel graag meemaken”, geeft Achenteh zaterdag aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ook omdat ik het nog mis op mijn cv. We willen het seizoen gewoon goed afsluiten, mét Europees voetbal natuurlijk”, geeft de verdediger aan. De linksback miste dit seizoen nauwelijks wedstrijden.

Slechts één keer ontbrak hij tijdens de reguliere competitie. Als het Vitesse daadwerkelijk lukt in te stromen in de derde voorronde van de Europa League, krijgt het een kans revanche te nemen voor de mislukte campagne van vorig seizoen. Toen begon het team van Peter Bosz ook in de derde voorronde, maar ging het meteen al mis tegen Petrolul Ploiesti. In Roemenië werd het 1-1 en in de return in Arnhem ging Petrolul er met de zege vandoor.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: