19 augustus 2010 In de media

‘Ambitie landskampioen bewuste keus’

Ex-clubeigenaar Maas­bert Schouten heeft met zijn op­merking dat Vitesse over drie jaar de landstitel wil oude wonden opengereten.

Binnen en buiten de club, en ook bij de supporters, wordt zijn optre­den ‘hoogmoedig’ en ‘misplaatst arrogant’ genoemd. Volgens woordvoerster Ester Bal van Vites­se is er evenwel geen reden voor spijt of aanpassing van diens woor­den. Het uitdagende verhaal van de topman van de financiële dienstverlener Afab is een voor de presentatie van de ambitieuze nieuwe clubeigenaar Merab Jorda­nia uitvoerig besproken en zeer be­wuste keuze geweest. „Dit is de boodschap die onze nieuwe eige­naar wil uitdragen. De woorden zijn herhaaldelijk besproken en zorgvuldig gekozen. Je denkt toch niet dat er zo maar door één per­soon een verhaaltje is verzon­nen?”, meldt communicatiemana­ger Ester Bal van Vitesse twee da­gen na de geruchtmakende overna­me door de Georgische zakenman. „Er bestaat geen enkele twijfel. De vraag was of deze ambitie haal­baar was en dat is hij. Dan willen we die boodschap brengen naar onze supporters. Die hebben de laatste jaren niet veel ambitie ge­hoord. Natuurlijk is er geen garan­tie dat we over drie jaar landskam­pioen zijn. Garanties heb je nooit, wel de ambitie en die staat voor 100 procent.”

Volgens Ester Bal is de club niet be­vreesd voor een herhaling van het ‘Manchester United spook’. Toen oud-voorzitter Karel Aalbers tij­dens de razendsnelle opkomst van Vitesse eind jaren negentig Man­chester United als grote voorbeeld noemde voor de merchandising van een voetbalclub, werd Vitesse daar jarenlang mee om de oren ge­slagen. Dat de woorden van Karel Aalbers destijds volledig werden verdraaid, kon de schade niet meer repareren. Vitesse en Aalbers bleven daarna lang vechten tegen een niet meer uit te bannen spook­beeld: hoogmoed. „ Jordania heeft gezegd ‘ Ik ben de eigenaar, ik stel al mijn middelen beschikbaar om dit doel te halen’”, zegt Ester Bal, die de maandag door Jordania be­loofde versterkingen binnen twee dagen, gisteren nog niet kon aan­kondigen.„ Ze komen er aan. Tot het einde van de transfermarkt (31 aug, red.) concentreert hij zich op versterkingen voor de selectie. Dat worden geen tien spelers, maar drie, vier of vijf”, weet Bal, die ver­wacht dat Jordania zich snel in Arnhem- Noord vestigt. „ Hij wil dicht bij Papendal wonen om veel bij het sportieve hart van de club te zijn.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: