24 april 2015 In de media

3e plek ver weg voor Vitesse

Door een 1-0 nederlaag uit bij ADO lijkt Vitesse de 3e plaats op de ranglijst en dus rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal te kunnen vergeten.
Bij Vitesse stond Uros Djurdjevic zoals verwacht in de spits. De Serviër verving Bertrand Traore die ontbrak vanwege een schorsing.
De eerste kans van de wedstrijd was voor ADO. Alberg schoot van net buiten het zestienmetergebied, maar Vitessedoelman Room kon eenvoudig redding brengen.
Room moest even later weer in actie komen op een schot van ADO-middenvelder Kevin Jansen.

Pietje moet  zingen
Voor de 400 meegereisde Vitesse-supporters viel er vrij weing te genieten. Desondanks lieten ze van zich horen. Toen ze reserve-doelman Piet Velthuizen (die niet bij de wedstrijdselectie zat omdat hij op de terugweg is na langdurig ziekteverzuim) op de tribune naast hen herkenden, zongen ze massaal 'Piet moet een liedje zingen'.

Twee goals afgekeurd
Na 20 minuten spelen scoorde Kramer voor ADO met een kopbal, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Even later lag de bal er aan de ander kant in. ADO-verdediger Malone kopte de bal in eigen doel, maar ook dit keer werd de treffer afgekeurd, nu omdat Vitesse-speler Djurdjevic buitenspel stond bij de situatie die er aan vooraf ging.

Na de rust was Kevin Jansen namens ADO dicht bij de openingstreffer. Zijn schot belandde op de lat. Vitesse kon duidelijk zijn stempel drukken op de wedstrijd en trainer Peter Bosz wisselde na ruim een uur spelen Vejinovic en Qazaishvili voor McEachran en Nakamba.

Met minder dan een kwartier op de klok kreeg Vitesse de kans van de wedstrijd. In de drukte vlak voor het doel van ADO-keeper Hansen ging de inzet van Jan-Arie van der Heijden over.

In de slotfase ging het helemaal mis toen aanvaller Kramer van ADO alert reageerde op een uitrap van zijn eigen keeper en Vitesse-aanvoerder Kashia en doelman Room te snel af was.

ADO Den Haag – Vitesse 1-0
1-0 Kramer 85.

Opstelling Vitesse: Room; Diks (79' Wallace), Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Vejinovic (63' McEachran), Qazaishvili (63' Nakamba); Labyad, Djurdjevic, Oliinyk.