2 juli 2015 In de media

‘Zhang Yuning tekent tot 2017 in Arnhem’

Zhang Yuning tekent binnen enkele dagen een tweejarig contract bij Vitesse. Dat meldt de Gelderlander.
Begin juni maakte het Chinese medium Sina-Sports al melding van de voorgenomen transfer. De Chine­se spits komt over van Hang Zhou Greentown.

De 18-jarige Zhang was al twee keer eerder op proef bij Vitesse en maakte een goede indruk op de technische leiding. De spits geldt als één van de grootste talenten van China en wil graag de voor Chinese voetballer toch zeldzame stap naar Europa zetten om zich verder te kunnen ontwikkelen.

De Arnhemmers hadden al langer interesse in Zhang, maar het was onmogelijk de voetballer eerder vast te leggen omdat spelers van buiten de Europese Unie pas vanaf hun achttiende verjaardag een contract mogen tekenen in Europa. Inmiddels is het talent 18 en mag hij overstappen naar een Europese club.

China kent de optie om talenten in het buitenland een opleiding mogelijkheid te bieden en zich verder te ontwikkelen. Voor clubs is dat een aantrekkelijke contructie omdat de kosten van een non EU-speler daardoor lager zijn.

Zhang Yuning wordt ge­bracht en start volgende week bij het beloftenteam van Vitesse. Zhang wordt na Yu Hai (2007-2008) de tweede Chinees bij Vitesse.

Bron: Supportersvereniging Vitesse
 


Zhang Yuning versterkt Jong Vitesse

Zhang Yuning tekent een contract voor twee jaar bij de Arnhemse club en sluit vanaf maandag aan bij Jong Vitesse.

De aanvaller van Chinese afkomst is al vaker op stage geweest bij Vitesse. Hij krijgt vanaf dit seizoen de kans zich te bewijzen in het kampioensteam van trainer John Lammers. De 18-jarige aanvaller komt over van Hangzhou Greentown Football Club.

Jong Vitesse start het seizoen op maandag 6 juli.

Bron: Vitesse
 


Zhang Yuning tijdens een oefenduel in Vitesse-tenue
Supportersvereniging Vitesse / Vitesse / Foto’s FB ZY

Hoofdsponsor: