18 augustus 2011 In de media

‘Van der Heijden op weg naar Vitesse’

Jan-Arie van der Heijden staat op het punt een contract bij Vitesse te tekenen. De 23-jarige Ajax-middenvelder is in hoofdlijnen akkoord met de Arnhemmers, hetzelfde geldt voor de betrokken clubs.

Het contract van Van der Heijden in Amsterdam liep nog twee jaar door. Bij Vitesse ligt een verbintenis tot medio 2013 voor hem klaar, met een optie op nog een seizoen. De Arnhemse club heeft een principe-akkoord met Ajax over de voorwaarden van de transfer.

Van der Heijden keerde deze zomer terug bij Ajax, nadat hij twee jaar op huurbasis bij Willem II had gespeeld. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen kreeg de linksbenige middenvelder van trainer Frank de Boer te horen dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club. Ook FC Utrecht en SC Heerenveen hadden concrete belangstelling voor de middenvelder.


Jan-Arie van der Heijden

Naam: Jan-Arie van der Heijden
Geboortedatum: 3 maart 1988
Geboorteplaats: Schoonhoven
Nationaliteit: Nederlander 
Vorige club: VV Schoonhoven
Contract sinds: 1 juli 2007
Contract tot: 30 juni 2013
Management bureau: Essel Sports Management
Positie: Controlerende middenvelder

Carrièreverloop:

De loopbaan van Jan-Arie van der Heijden begon bij VV Schoonhoven. Op sportpark De Hofland maakte de geboren Schoonhovenaar zijn eerste minuten in het blauwwitte shirt. In 2001 maakte Van der Heijden de overstap naar de jeugdelftallen van AFC Ajax. In het shirt van Ajax vocht hij zich rustig, zoals zijn karakter is, door de jeugdopleiding heen. Een groot talent was hij niet, maar een degelijke speler voor alle jeugdelftallen waarin hij speelde.

In 2004 kreeg Van der Heijden last van groeiproblemen en kreeg een rughernia. Daardoor stond hij acht maanden aan de kant. Hij vocht zich terug en een jaar later mocht met Oranje onder de 17 jaar mee naar het WK in Peru. In het seizoen 2006/07 maakte hij een doorstart in zijn nog prille carrière. De verdedigend ingestelde middenvelder speelde in de A1 een sterk seizoen. Sonny Silooy maakte hem aanvoerder van het hoogste jeugdelftal. De A1 werd dat seizoen tweede.

In het begin van februari 2007 tekende Van der Heijden zijn eerste contract in Amsterdam. Hij verbond zich tot 2009 aan de club. Een jaar later werd dat contract tot 2013 verlengt. Een paar maanden daarvoor had Van der Heijden zijn debuut gemaakt in het eerste elftal. Tijdens dat seizoen was de linkspoot de spelmaker en aanvoerder van Jong Ajax. Een blessure zette een streep door zijn doorbraak bij Ajax. Willem II huurde de middenvelder voor één jaar. Na een sterk jaar in Tilburg werd het huurcontract met een jaar verlengt. Na twee jaar bij Willem II keerde van der Heijden weer terug bij Ajax.

Voetbal International

Hoofdsponsor: