23 november 2012 In de media

“Vitesse ploeg om rekening mee te houden”

De teleurstelling van de nederlaag tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk moet PSV snel achter zich laten, want zondag wacht alweer de volgende test. Vitesse, de nummer drie van de ranglijst, komt naar het Eindhovense Philips Stadion.
 En Vitesse is geen varkentje dat zomaar gewassen kan worden, weet Georginio Wijnaldum.

"Vitesse maakt dit seizoen een heel goede indruk", zegt de middenvelder van PSV tegen FCUpdate.nl. "Misschien had niet iedereen verwacht dat ze zo goed zouden presteren, maar je ziet dat er een stabiele spelersgroep staat, met veel kwaliteit."

Dat Vitesse zo hoog staat, is gezien de resultaten van de club in topwedstrijden niet zo gek. Zo werden Ajax en Feyenoord verslagen, terwijl FC Twente onlangs op een gelijkspel gehouden werd. De winst op Ajax werd bovendien buitenshuis geboekt. "Ze houden zich heel goed staande in topduels", weet Wijnaldum. "Het is dus zeker een tegenstander om rekening mee te houden."

Of Vitesse goed genoeg is om tot het laatst mee te doen om het kampioenschap, weet Wijnaldum niet. "Om eerlijk te zijn heb ik daar nog niet echt over nagedacht."

Zeker is dat de wedstrijd van zondag in het Eindhovense Philips Stadion duidelijkheid kan scheppen over de titelaspiraties van zowel PSV als Vitesse. Wint PSV, dan zet het de Arnhemmers op acht punten. Bij een nederlaag nadert Vitesse PSV daarentegen tot op twee punten. "Het is inderdaad een heel belangrijk duel, maar de komende periode spelen we eigenlijk alleen maar belangrijke wedstrijden", verwijst Wijnaldum naar de ontmoetingen met Ajax en FC Twente op respectievelijk 1 en 9 december. "Voor ons is het zaak om te blijven winnen, zodat we zo snel mogelijk kampioen zijn."

Koploper PSV en Vitesse staan zondagmiddag om 14.30 uur tegenover elkaar.

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: