29 september 2014 In de media

Jong Vitesse verslaat Jong Heracles Almelo

Jong Vitesse heeft de uitwedstrijd tegen Jong Heracles Almelo met 1-2 gewonnen. Dan Mori en Brahim Darri (foto) scoorden voor de Arnhemse beloften.
De mannen van trainer Lammers domineerden vanaf het begin de wedstrijd. In de zesde minuut werd een schot van Brahim Darri ternauwernood gekeerd en kort daarna kreeg Renato Ibarra een goede mogelijkheid, maar miste. Een schot van Gino Bosz ging net naast.

Een leep schot van Ibarra in de korte hoek werd net gekeerd. Na een half uur had Uros Djurdjevic een grote kans, maar hij schoot net voorlangs.

Heracles Almelo gaf weinig weerstand aan de Arnhemmers. De eerste serieuze kans kwam pas pal voor rust. Een schot van Gyasi ging net naast het doel van Room. De laatste kans in de eerste helft was weer voor Vitesse maar het schot van Brahim Darri ging rakelings over.

Jong Vitesse ging in de tweede helft verder waar het mee begonnen was: het creëren van veel kansen. Brahim Darri slalomde pal na rust door de Almelose defensie maar doelman Castro maakte de inzet onschadelijk. Vier minuten later leek Marvelous Nakamba de score te openen, maar het schot ging enkele centimeters naast.

Heracles Almelo kreeg in de 52ste minuut vanuit het niets een unieke kans op de voorsprong. Kangaskolkka had de bal vanuit een snelle counter voor het intikken maar schoot tegen de lat.

Uros Djurdjevic draaide na een uur spelen handig bij zijn verdediger weg en leek op weg naar de openingstreffer. De spits schoot echter naast. Twee minuten later ging de bal, geheel tegen de speelverhouding in, op de stip nadat er bij een vrije trap van Jong Heracles hands was geconstateerd. Navratil liet Eloy Room kansloos, 1-0.

Ook na het doelpunt bleef Jong Vitesse de betere partij. Opnieuw Uros Djurdjevic kopte in de 68e minuut naast. Kort daarna kopte Dan Mori de 1-1 snoeihard binnen uit een vrije trap van Marijn de Kler. Twee minuten later werd de wedstrijd beslist door Brahim Darri. De Almelose keeper Castro verkeek zich op een schot van de kleine aanvaller: 1-2.

Jong Vitesse verzuimde kort voor het slotsignaal de wedstrijd op slot te gooien. Opnieuw Brahim Darri ontsnapte aan de verdediging, maar stiftte de bal echter net naast.

Jong Vitesse verstevigde door de uit overwinning de koppositie in de beloftencompetitie A. Jong AZ staat op vier- en Jong Heracles al op zes punten.

Jong Heracles Almelo vs Jong Vitesse 1-2 (0-0)
64'. J. Navrátil 1-0, 74'. D. Mori 1-1, 76'. B. Darri 1-2