Vitesse in de media
Jong Vitesse speelt met proefspeler Caio gelijk 05/09/2013

Jong Vitesse speelde donderdagmiddag in een oefenduel tegen Jong Go Ahead Eagles met 2-2 gelijk. Bij de Arnhemmers deed de Braziliaanse proefspeler Caio (20) mee.

Hij startte in de basis maar liet geen sterke indruk achter.

 "Het was niet goed genoeg voor het niveau dat we bij Vitesse nastreven”, was Jong Vitesse-trainer André Paus na het duel duidelijk. "Hij heeft een aantal dagen meegelopen en deed het heel redelijk. Omdat hij een Nederlandse vader heeft, was het voor ons een interessante optie. Maar uiteindelijk bleek het voetballend te mager.” Het was niet voor het eerst dat Vitesse een Braziliaan met de naam Caio testte. In 2009 werd eerder al een toen 19-jarige Braziliaan met die naam afgetest.

De Arnhemse doelpunten op Papendal werden donderdag gemaakt door Mohamed Hamdaoui en de van PSV teruggekeerde Tristan Berghuis. De 17-jarige zoon van assistent-trainer Frank Berghuis tekende een half uur voor tijd voor de 2-2. De jonge middenvelder zat afgelopen seizoen in de jeugdopleiding van PSV maar speelde eerder al zes jaar in de Vitesse-jeugd. Eerder deze week tekende hij een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een jaar.
Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl