21 augustus 2014 In de media

Jong Vitesse en Al Dhafra spelen gelijk (0-0)

Jong Vitesse heeft donderdagmiddag het oefenduel tegen Al Dhafra met 0-0 gelijkgespeeld. In een aantrekkelijk duel had de ploeg van John Lammers het beste van het spel.
Toch was het de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten die in blessuretijd het dichtst bij een doelpunt was.

Al Dhafra is op trainingskamp In Nederland en speelde al enkele wedstrijden tegen Nederlandse clubs. Het duel in Arnhem was voor trainer Lammers het moment om een aantal jonge spelers aan het werk te zien. De beloften van Vitesse spelen gedurende het seizoen geregeld oefenwedstrijden op Papendal.

In een gelijkopgaande wedstrijd waren in de eerste helft de beste kansen voor Vitesse. Mohammed Osman en Kai Huisman waren dichtbij een Arnhemse treffer. Het schot van Osman, net buiten het strafschopgebied, ging rakelings naast. Niet veel later schoot Huisman een goede genomen vrije trap van De Kler in de handen van de keeper van Al Dhafra.

Net als in de eerste helft waren beide ploegen in de tweede helft ook gelijkwaardig. De bezoekers kregen na rust wel meer kansen dan in de eerste helft. Vitesse kreeg direct na rust een grote kans. Linthorst schoot een afvallende bal ineens op het doel. De tweede doelman van Al Bhafra bracht redding op het schot van de aanvoerder.

Paulinho was na een uur spelen dicht bij de treffer voor de bezoekers. De rechtsbuiten kwam naar binnen en schoot met links net over. In de slotfase moet Houwen nog in actie komen op een schot van invaller Brahim. De beloften kregen in de laatste minuten nog een aantal vrije trappen, maar wisten niet gevaarlijk te worden. In blessuretijd leek Paulinho de wedstrijd te beslissen. Echter was het Lieftink die met een sliding voorkwam dat de aanvaller de bal in een leeg doel kon tikken.

Jong Vitesse vs Al Dhafra 0-0 (0-0)