29 augustus 2014 In de media

Burgemeester Kaiser huldigt Arnhemse KWF-collecteheld

Vrijdag 29 augustus heeft burgemeester van Arnhem, Herman Kaiser, de Arnhemse Tineke Hieminga-Ruiter gehuldigd als KWF-collecteheld. De huldiging vond plaats op de trainingsaccommodatie van Vitesse op Papendal.
Van 1 t/m 6 september organiseert KWF Kankerbestrijding de landelijke collecteweek. Dit jaar voor de 65e keer. Duizenden vrijwilligers gaan dan alle deuren in Nederland langs om geld op te halen voor kankeronderzoek. In Arnhem zetten ongeveer 400 collectanten zich in voor de gezamenlijke strijd tegen kanker. 

Al 65 jaar gaan collectanten in de eerste week van september langs de deuren om geld op te halen voor kankeronderzoek. Van die 65 jaar zet Tineke Hieminga-Ruiter zich al 35 jaar in voor haar wijken Heijenoord, Lombok en Het Dorp. Burgemeester Kaiser: “Het is mooi om te zien hoe mensen zoals Tineke zich al zo lang met hart en ziel belangeloos inzetten voor KWF Kankerbestrijding.” Tineke Hieminga-Ruiter: “Ik vind het heel erg leuk om zo gewaardeerd te worden. Voorlopig ga ik nog heel lang door met collecteren, want zolang ik het kan doen, waarom dan niet?”. Vitesse Betrokken nodigde Tineke en haar partner uit voor een wedstrijd en zette de collecteheld nog eens extra in het zonnetje.

Collectehelden
In alle provincies worden deze week KWF-collectehelden gehuldigd door de burgemeester van zijn of haar stad. De collecteheld is iemand met een bijzonder verhaal die zich op onnavolgbare wijze heeft ingezet rondom de collecte van KWF. Aanstaande maandag trapt Marko Vejinovic de collecte af door Arnhemse KWF-vrijwilligers te ondersteunen. Hij collecteert in de middag voor MijnVitesse (Jansbinnensingel 19, Centrum Arnhem) en gaat vervolgens de stad in.

Partnership
KWF Kankerbestrijding is een maatschappelijk partner van Vitesse. Vitesse probeert in samenwerking met KWF de maatschappij bewustwording bij te brengen over het onderwerp kanker. Dit uit zich bijvoorbeeld in een jaarlijkse collecte, maar ook bij andere activiteiten van KWF Kankerbestrijding is Vitesse betrokken. Een van de activiteiten die Vitesse dit jaar heeft ondersteund is de SamenLoop voor Hoop Arnhem.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse – SV

Hoofdsponsor: