22 november 2014 In de media

‘Dankzij Esteban hebben we gewonnen’

AZ won zaterdagavond met 1-0 van Vitesse, maar die overwinning kon moeilijk verdiend genoemd worden.
De Alkmaarders speelden in het eigen AFAS Stadion bijzonder matig en trokken de voorsprong, genomen door een rake kopbal van Aron Jóhannsson, met moeite over de streep.

John van den Brom wist na afloop wie hij moest bedanken voor de drie punten.De coach van AZ gaf de complimenten aan doelman Esteban, die zijn ploeg op de been hield. "Dankzij hem hebben we deze wedstrijd gewonnen", zei Van den Brom tegen het ANP.

"Op de bank hebben we het grootste gedeelte van de tweede helft met dichtgeknepen billen gezeten, maar Esteban was vanavond niet te passeren. Natuurlijk verdiende Vitesse eigenlijk een punt, maar als trainer van AZ ben ik wel erg gelukkig met deze overwinning."

Peter Bosz van Vitesse was ontevreden over de eerste helft van zijn ploeg, maar zag na rust een stuk beter voetbal. Dat resulteerde ook in de nodige kansen voor de Arnhemmers: "Maar gedeeltelijk door onkunde en pech en gedeeltelijk door goed keeperswerk staan we ondanks veel strijdlust met lege handen. En dat is jammer", concludeerde Bosz.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: