9 september 2017 In de media

Lazio Roma komt met 1.100 supporters naar GelreDome

Lazio Roma heeft 1.100 kaarten voor het uitvak in GelreDome gekregen voor de wedstrijd van aanstaande donderdag tegen Vitesse.
Hoeveel er daarvan verkocht zijn, kan Vitesse nog niet zeggen. ,,We gaan er wel van uit dat 1.100 supporters uit Rome de wedstrijd zullen bezoekers'', zegt een woordvoerder van de club.

Een deel van de harde aanhang van de Italiaanse Serie A-club heeft een bedenkelijke – gewelddadig, fascistisch – reputatie. Mede om die reden worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. Welke maatregelen precies, wilde burgemeester Ahmed Marcouch niet zeggen. ,,We doen er alles aan om er een voetbalfeestje van te maken", was het enige wat hij gisteren kwijt wilde.

Vitesse begint maandag met de voorverkoop van de 1.700 kaarten voor de uitwedstrijd tegen OGC Nice. Seizoenkaarthouders die twee keer of vaker een uitwedstrijd hebben bezocht, krijgen voorrang. De voorverkoop voor de 947 kaarten van de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem en de 5.300 kaarten in Rome begint later.BelgenVitesse verwacht 1.100 Belgen voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. ,,De Belgen spelen ook niet elk jaar in Europa en Arnhem is prima te bereizen. Bovendien is het herfstvakantie en spelen de Belgen graag tegen een Nederlandse ploeg'', zegt een woordvoerder.

Of er ook zo veel animo vanuit Frankrijk is om naar Arnhem af te reizen, valt nog te bezien. ,,Met Nice is het even afwachten. Het is onze laatste thuiswedstrijd. Het aantal Franse supporters hangt een beetje af van het feit of er nog iets op het spel staat voor Nice'', aldus Vitesse.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: