19 mei 2015 In de media

Bouw supportershome SV Vitesse van start

Daags na de thuiswedstrijd van Vitesse tegen FC Utrecht op 17 mei beginnen naast GelreDome de voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe supportershome van Supportersverenging Vitesse (SV).
De eerste handelingen  staan gepland op maandag 18 mei, ook nu Vitesse play-offs speelt en mogelijkerwijs nog twee thuiswedstrijden in GelreDome moet afwerken.

De oplevering van het nieuwe onderkomen wordt eind  augustus verwacht. Het supportershome gaat hoe dan ook op tijd open om de supporters  in het nieuwe seizoen een natje en een droogje te bieden. Een echt sfeervol supportershome ontstaat pas maanden na opening dankzij de inbreng van de supporters. Om die reden  volgt de officiële opening pas enkele weken na de ingebruikname.

Arnhem
De totstandkoming van het nieuwe home, dat de naam Supportershome Monnikenhuize blijft houden, is geheel in Arnhemse handen. SV-voorzitter Stef ten Thij: ‘De  SV heeft van meet af aan meegedacht en onderhandeld  met architect, bouwers en Gemeente Arnhem.’ Architectenbureau Van der Looi en Jacobs is verantwoordelijk voor het ontwerp, aannemersbedrijf KuiperArnhem Bouw neemt de bouw voor haar rekening en het installatiewerk wordt gedaan door Kuijpers. Waar en wanneer gewenst kan een beroep worden gedaan op diensten van leden van de BusinessClub Vitesse,’ voegt Ten Thij toe.
 
Geel-zwart
De supporters krijgen de beschikking over een blijvend, driehoekig honk dat in de clubkleuren geel-zwart wordt opgetrokken. Het pand is op het laagste punt vier meter hoog en heeft een schuin oplopend dak, waarvan het hoogste punt zes meter is. Waar het huidige supportershome 520 vierkante meter beslaat krijgen de Vitesse-supporters in hun nieuwe huis de beschikking over 820 vierkante meter.

Het kunstwerk van Theo Bos op de achterzijde van het huidige home komt straks terug op de achterzijde van de nieuwe huisvesting. Geheel in lijn met de eisen van deze tijd wordt gebruik gemaakt van de bestaande warmwatervoorziening van GelreDome.
 
Samenwerking
Het nieuwe supportershome is een mooi voorbeeld van de constructieve samenwerking tussen de club en de SV. Ten Thij: ‘Vitesse neemt de financiering van de casco bouw voor haar rekening, terwijl de SV de inrichtingskosten en de huur betaalt. Alexander Tsjigirinski, de grootaandeelhouder van Vitesse, steunt de bouw van het nieuwe supportershome en daar zijn we bijzonder trots op.’

De SV telt momenteel circa drieduizend leden. Gemiddeld bezoeken ruim driehonderd van hen het supportershome rond thuiswedstrijden, waarbij rond grote wedstrijden het aantal bezoekers kan oplopen tot vijfhonderd. Het nieuwe home biedt onderdak aan achthonderd supporters. ‘Wat veel Vitesse-supporters niet weten is dat het supportershome toegankelijk is voor alle aanhangers van de geelzwarten, of ze nu lid zijn van de SV of niet,’ verduidelijkt de SV-voorzitter nog maar eens. ‘Het nieuwe home is in ieder geval groot genoeg om nog meer geel-zwarte supporters te ontvangen!’
 
Huiskamer
De nieuwe huiskamer voor de Vitesse-supporters wordt door de vrijwilligers van de supportersvereniging volledig zelf beheerd en geëxploiteerd. Voor dat doel vormen twintig leden een vrijwillige beheercrew en zijn nog eens honderd vrijwilligers beschikbaar voor hand- en spandiensten. Ten Thij: ‘Het nieuwe supportershome moet bekend komen te staan als  ‘De Ernemse voetbalhuiskamer voor alle Vitesse-supporters’ waar alle activiteiten voor alle supporters plaatsvinden. Commissies kunnen er vergaderen, het sfeerteam kan spandoeken en sfeermiddelen maken en incidenteel vindt er een maatschappelijke activiteit plaats.’

Twintig jaar
Het nieuwe home is niet alleen groter maar ook moderner dan het huidige onderkomen. Zo is er een aparte rookruimte, een vergaderruimte, een muntloket (naast de bar) en wordt er hard gewerkt om een wifi-verbinding mogelijk te maken. Er is sprake van een definitief home met de SV als officiële onderhuurder. Wie nog vreest dat Vitesse spoedig wordt verkocht of zelfs van het toneel verdwijnt: de SV, Vitesse en de gemeente Arnhem hebben een overeenkomst gesloten voor maar liefst twintig jaar.
 
Maquette
Indien Vitesse zich plaatst voor de play offs, waarvan de winnaar recht heeft op deelname verzekeren aan de derde kwalificatieronde  voor de UEFA Europa League, is het supportershome niet beschikbaar voor de play-offwedstrijden en eventuele Europese wedstrijden voor eind augustus.

Voor de geïnteresseerden is de prachtige maquette van het nieuwe supportershome aanstaande zondag rond de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in het supportershome te bezichtigen.
 

 

 
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: