14 december 2014 In de media

Vitesse en Supportersvereniging Vitesse onder protest akkoord

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan houdt vast aan een verplichte buscombi-regeling voor Vitesse-supporters die het KNVB-bekerduel met Ajax op donderdag 18 december 2014 willen bijwonen.
Vitesse en de Supportersvereniging Vitesse zijn het pertinent oneens met de argumenten die Van der Laan aandraagt.

Er is nadrukkelijk bezwaar gemaakt tegen de verplichte buscombi-regeling vanuit Vitesse en de Supportersvereniging Vitesse. Zo is in een gezamenlijke brief van Vitesse-directeur Joost de Wit en Paul Koster van de Supportersvereniging Vitesse de verplichte maatregel onredelijk, niet noodzakelijk en buitenproportioneel genoemd. Vitesse en de Supportersvereniging Vitesse betreuren het publieke ontmoedigingsbeleid, dat volledig haaks staat op de normalisering zoals Vitesse die nastreeft, ten zeerste.

Omdat Vitesse wil laten zien hoe het in Arnhem werkt en hoe het – volgens de clubleiding – zou moeten zijn, wordt Burgemeester Van der Laan uitgenodigd om de wedstrijd Vitesse vs Ajax te bezoeken en in gesprek te gaan met de leiding van de club.

Vitesse en de Supportersvereniging Vitesse hopen dat, ondanks de noodzakelijke buscombi-regeling, Vitesse in de Amsterdam ArenA gesteund wordt door zoveel mogelijk meereizende supporters op weg naar een goed bekerresultaat in de achtste finale van de KNVB Beker.

Supportersvereniging Vitesse – Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: