11 maart 2011 In de media

Supporters schrijven boek over de liefde voor ‘Vites!’

Vitesse-supporters van het eerste uur Peter Bierhaus en Ferry Reurink hebben een boek geschreven over de liefde voor ‘Vites!’.

‘Over Vitesse wordt al genoeg geschreven, wij willen het over clubliefde hebben.’

Het boek bevat interviews met negen bekende en minder bekende Vitesse-supporters, jong en oud, die hun passie voor Vitesse beschrijven en vertellen over de rode draad die Vitesse in hun leven is. Interviews over de pijn van verliezen en de euforie van winnen, maar ook over verjaardagen die verzet worden voor de club en vakanties die verschoven worden omdat ons Vitesse speelt, over angst tijdens het verleden en hoop naar de toekomst.

Het boek ligt vanaf 25 maart in de winkel

In de komende Zwart op Geel wordt aandacht besteed aan de schrijvers van dit boek over Vitesse-supporters.

 


 De Vitesse-supporters en auteurs:

Ferry_portret_LargeFerry Reurink (Arnhem, 1973) schreef in 2008 een naslagwerk over alle stadions in Nederland waar ooit betaald voetbal is gespeeld: Het stadioncomplex (uitgeverij De Arbeiderspers/Het Sporthuis). Ferry kocht op z’n twaalfde zijn eerste seizoenkaart van Vitesse en raakte al snel in de ban van de Arnhemse club én haar bijzondere historie. Met dit boek draagt hij een steentje bij aan de geschiedschrijving van Vitesse: die van de supporters.


Peter_portret_LargePeter Bierhaus (Arnhem, 1956) is journalist. Hij werkte onder andere voor Panorama en Plus Magazine en publiceerde in de bundel Britain het verhaal You’ll never walk alone!, over Engels voetbal. Hij is Vitessenaar in hart en nieren, bezoekt al zo’n veertig jaar de wedstrijden van Vitesse en werkt als vrijwilliger van de Supportersvereniging Vitesse mee aan het supportersmagazine Zwart op Geel.

 

 

 

 

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: