26 augustus 2013 In de media

NEC wint kleine derby van Vitesse

Jong NEC/FC Oss heeft maandagmiddag de kleine derby met 3-1 gewonnen van Vitesse. De Nijmegenaren sloegen in de slotfase toe.
In de eerste helft was Vitesse de bovenliggende partij. De Arnhemmers kregen via Jonathan Reis (lobje) en Brahim Darri (schot) kansen. Voor Jong NEC/FC Oss was Youri Loen gevaarlijk met een vrije trap.

Ook na rust domineerden de Arnhemmers. Reis schoot een vrije trap op de lat en een lobje van Darri ging net naast. NEC'er Floris Burgers kreeg na 70 minuten een grote kans, maar slaagde er niet in doelman Marko Meerits te passeren.

Treffers in slotfase

De score werd in de 75ste minuut geopend door Reis. Een vrije trap werd van richting veranderd en ging in het doel. Vijf minuten later werd het gelijk. Na een goede actie van Alireza Jahanbakhsh slaagde Vitesse er niet in de bal weg te krijgen. Jeroen Meurs scoorde.

Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg NEC een strafschop, na een handsbal van Frank van der Struijk. Loen benutte hem. De aanvallende middenvelder maakte in blessuretijd nog een treffer door een vrije trap binnen te schieten.

Veiligheid

De wedstrijd werd maandag al om 13.00 uur gespeeld vanwege veiligheidsredenen. Het duel vond plaats op Sportcomplex De Eendracht in Nijmegen.