19 augustus 2013 In de media

Jong Vitesse wint van Jong Heracles 2-1

Jong Vitesse heeft ook de tweede wedstrijd in de beloften competitie gewonnen. De talenten van Vitesse bleken op Papendal slagvaardiger in het benutten van de kansen: 2-1.
Het elftal van trainer André Paus speelde een rommelige eerste helft, maar kwamen in de tiende minuut op voorsprong door een treffer van Elmo Lieftink. Het ontbrak aan de zuivere passing en Vitesse wist weinig te creeren. Vlak voor rust had Dan Mori met een kopbal nog een goede kans op de 2-0. De bal ging echter net over.

In de tweede helft was Vitesse de beter partij. De beloften uit Arnhem kregen kans op kans en verzuimden de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Pas in de 72ste minuut bracht Brahim Darri de stand op 2-0.

Vier minuten later kwam Heracles Almelo onnodig terug in de race. Aleksei Kangaskolkka werd in het strafschopgebied neergelegd door Dan Mori en bracht de stand zelf op 2-1 door het benutten van de strafschop.

Vitesse verzuimde in de slotfase opnieuw de gecreeerde kansen te verzilveren. Marcus Pedersen miste drie kansen op rij, vrij voor de keeper.

Jong Heracles had vlak voor tijd nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar wist deze niet te verzilveren.

Door de overwinning staat de ploeg van André Paus nu op een gedeelde eerste plaats.

Jong Vitesse – Jong Heracles Almelo 2-1 (1-0)
10. Elmo Lieftink 1-0, 72. Brahim Darri 2-0, 76.Aleksei Kangaskolkka 2-1