28 januari 2014 In de media

Jong Vitesse wint overtuigend ‘kleine’ derby: 4-1

John Lammers heeft zijn debuutwedstrijd als trainer van Jong Vitesse gewonnen. De ‘kleine’ derby tegen NEC eindigde in een overtuigende 4-1 voor de beloften van Vitesse.
Alle goals vielen in de tweede helft. Voor Vitesse scoorden Van der Struijk, Labyad en Djurdjevic (2).  Vanaf elf meter scoorde Castillion de enige Nijmeegse treffer.

Jong Vitesse begon met de selectiespelers Frank van der Struijk, Rochdi Achenteh, Bertrand Traore, Zakaria Labyad, Uros Djurdjevic en Valeri Qazaishvili in de basis tegen NEC. Bij de Nijmegenaren startten de nieuwelingen Gravenberch, Castillion en Mulder in de basis. Verder stonden ook Foor en Leiwakabessy aan de aftrap.

Vitesse was in de beginfase van het duel al de betere ploeg. Verder dan enkele kleine kansjes kwam de ploeg van Lammers echter niet. Een schot van Traore ging net over en Mo Hamdaoui zag zijn afstandsknal geblokt worden. De grootste kans van de eerste helft was voor Labyad. Uit een vrije trap van Traore schoot de middenvelder de bal hard op het doel. Doelman van NEC Smits tikte de bal nog maar net over het doel. Aan het einde van de eerste helft krulde Labyad een vrije trap op de rand van het strafschopgebied rakelings naast. Aan de andere kant kopte Cihat Cilek, de nummer tien van NEC, een voorzet van Chima Bosman over het doel van Houwen.

De tweede helft begon direct met een aantal kansen. NEC was via Foor dicht bij de openingstreffer van de middag. Zondag viel de middenvelder nog in, op Papendal schoot hij de voorzet van Deenen voor een leeg doel op de paal. Aan de andere kant kreeg Djurdjevic een grote kans. De spits draaide om de doelman heen, maar schoot de bal naast. Na een half uur spelen was het raak voor Jong Vitesse. Uit een corner van Achenteh kopte Van der Struijk de bal in de verre hoek raak.

De treffer van de verdediger betekende een terechte voorsprong. Een kleine tien minuten later was het weer raak. Hamdaoui ging goed door aan de linkerkant, gaf de bal voor en Djurdjevic schoot de bal in het doel: 2-0. Na twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen Jong Heracles Almelo maakte de spits dinsdag 28 januari zijn eerste treffer in een thuiswedstrijd.

Scheidsrechter Koekoek legde de bal niet veel later aan de andere kant op de stip. Achenteh tikte de bal weg, maar de scheidsrechter gaf een strafschop en geel aan de verdediger. Castillion schoot de bal hard en hoog binnen. Binnen vijf minuten mocht ook Vitesse het vanaf elf meter proberen. De bal ging na een handsbal terecht op de stip. Labyad maakte geen fout en schoot de bal hard in de linker benedenhoek. Het slotakkoord was vanmiddag voor de gretige spits van Jong Vitesse. Djurdjevic liep goed weg aan de rechterkant, kreeg de bal van Van der Struijk en rondde keurig af: 4-1.

Jong Vitesse vs Jong NEC: 4-1 (0-0)
’68 Van der Struijk 1-0, ’73 Djurdjevic 2-0, ’79 Castillion 2-1 (pen.), ’84 Labyad 3-1 (pen.), ’88 Djurdjevic 4-1

Geel: Djurdjevic, Achenteh (Vitesse), Cilek (NEC)