3 november 2014 In de media

Jong Vitesse verslaat Jong FC Utrecht 4-3

Jong Vitesse heeft maandagavond de wedstrijd in de beloftencompetitie poule 1 met 4-3 van Jong FC Utrecht gewonnen.
Jong Vitesse starte voortvarend in de voorlaatste poulewedstrijd. Binnen twintig minuten brachten Renato Ibarra en Elmo Lieftink Jong Vitesse op 2-0.

De Arnhemse beloften traden aan met de selectiespelers Eloy Room, Guram Kashia, Dan Mori, Gino Bosz, Marvelous Nakamba, Renato Ibarra en Zakaria Labyad.

Renato Ibarra, een van de zeven A-selectie spelers bij Jong Vitesse.

De Arnhemmers waren veel sterker dan de beloften van FC Utrecht. Jong Vitesse was al geplaatst voor de kampioenspoule. De gasten uit Utrecht maakten nog aanspraak op plek twee in poule 1. De beste twee teams per poule plaatsen zich voor een nieuwe poulefase waarin de beste acht teams vanaf december gaan strijden voor het kampioenschap.

Vlak voor rust scoorde Dan Mori de 3-0 voor Jong Vitesse. Een terechte stand waarin het veldoverwicht tot uitdrukking kwam.

Dan Mori wordt gefelicieerd met de gescoorde 3-0

Ook na rust was Jong Vitesse de beter ploeg. Terwijl op Papendal de regen met bakken uit de hemel kwam, wisten de beloften van Vitesse de kansen echter niet meer te verzilveren.

Na een uur spelen kwam de kentering in de wedstrijd die werd ingezet door een overtreding van Dan Mori op oud Vitesse-speler Issa Kallon in het Utrechtse strafschopgebied. Badjeck schoot de penalty onhoudbaar binnen en bracht de stand op 3-1.

Dan Mori praat nog even na over de penalty met oud-ploeggenoot Issa Kallon

Het laatste half uur verloor Jong Vitesse het overwicht in de wedstrijd en ging steeds slordiger spelen. De beloften van FC Utrecht profiteerden en trokken via goals van opnieuw Badjeck en Boukhari de stad gelijk: 3-3.

Het slotfase was echter opnieuw voor Vitesse. Vier minuten voor het eindsignaal besliste Uros Djordejvic de wedstrijd (4-3) op aangeven van Renato Ibarra. De ijverige Serviër sleurde negentig minuten lang en kreeg loon na werken.

Een verbeten Uros Djordjevic vocht menig duel uit

Jong Vitesse vs Jong FC Utrecht 4-3 (3-0)
’15 Ibarra 1-0; ’19 Lieftink 20; ’45 Mori 3-0; ’63 Badjeck 3-1 (pen.); ’71 Badjeck 3-2; 84 Boukhari 3-3; ’86 Djurdjevic 4-3