11 maart 2014 In de media

Jong Vitesse maatje te groot voor PEC Zwolle: 5-1

Jong Vitesse toonde zich maandagavond uiterst trefzeker tegen Jong PEC Zwolle. Na een 4-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-1 voor de ploeg van trainer John Lammers.
De goals kwamen op naam van Mori, Osman, Bosz, Hamdaoui en Piazon.

De aanwezige supporters kregen al na vijf minuten een doelpunt voorgeschoteld. Na een vrije trap van Marijn de Kler werd de inzet van Sander van de Streek weliswaar gekeerd, maar stond Dan Mori op de juiste plaats om de bal binnen te werken: 1-0. In de 17e minuut verdubbelden de Arnhemmers de score op vrijwel identieke wijze. Ditmaal was het Traore die de bal inschoot, de paal raakte en de rebound door Mohammed Osman binnengewerkt zien worden.

Jong Vitesse was voor rust heer en meester en na 45 minuten stond het 4-0. Uit een vrije trap van Lucas Piazon kopte aanvoerder Gino Bosz de derde van de avond binnen en vijf minuten voor rust rondde Mo Hamdaoui beheerst af: 4-0. Uros Djurdjevic raakte even daarvoor voor het eerst het houtwerk (lat). Piazon deed dat kort voor rust eveneens. Zijn prachtige vrije trap vloog via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Vitesse leek na rust vrolijk verder te gaan. Lucas Piazon schoot in de 51e minuut een vrije trap hard en laag binnen. Na de 5-0 verdween de concentratie wat de bij de ploeg van John Lammers. Desondanks kregen de toeschouwers nog wel enkele mooie aanvallen te zien, Van de Streek schoot nog op de paal, gescoord werd er echter niet meer door Vitesse. De gasten deden dat twee minuten voor tijd wel, met de 5-1 eindstand tot gevolg op Papendal.

Jong Vitesse vs Jong PEC Zwolle 5-1 (4-0)
'5 Mori 1-0; '17 Osman 2-0; '22 Bosz 3-0; '40 Hamdaoui 4-0; '51 Piazon 5-0; '88 Tihouna