11 augustus 2014 In de media

Jong Vitesse knokt zich knap terug: 2-2

De beloften zijn de competitie begonnen met een gelijkspel. De ploeg kwam knap terug na een 0-2 achterstand. Via Bosz en Osman werd het 2-2.
Een punt waar het ook minimaal recht op had. Drie hadden het er eigenlijk moeten zijn gezien het aantal kansen. Positief waren ook de eerste minuten van de teruggekeerde Renato Ibarra en de 45 minuten van Abiola Dauda.

De ploeg van John Lammers bestond vanaf de aftrap met Abiola Dauda in de punt van de aanval. Vanaf de flanken werd hij ondersteund door Denys Oiinyk en Renato Ibarra. In de eerste 45 minuten ging het gelijk op. Het eerste schot van de wedstrijd was voor Wout Weghorst en namens Vitesse probeerde Ewoiut Gouw het van afstand. Grote kansen bleven lange tijd uit totdat Mo Osman de Almelose goalie voor het eerst echt testte. In de laatste tien minuten voor rust sloegen de gasten tweemaal hard toe. Jaroslav Navratil strafte een fout achterin af en Edwin Gyasi schoot de bal fraai achter doelman Room: 0-2.

Na rust kreeg de ploeg na tien minuten in korte tijd drie goede kansen op de aansluitingstreffer. Gino Bosz schoot een vrije trap tegen de onderkant van de lat, de ingevallen Uros Djurdjevic ramde de bal op de vuisten van de doelman en uit de corner kopte Elmo Lieftink in de handen van Renze Fij. Op het uur wist Djurdjevic een schitterende individuele actie van Denys Oliinyk niet te bekronen met een treffer. Datzelfde gold voor Renato Ibarra die na een lepe pass van de Oekraïener eveneens de doelman op zijn weg vond.

In de twintig minuten na rust had de ploeg voldoende kansen om terug in de wedstrijd te komen. Tien minuten voor tijd werd de sterk spelende Oliinyk toch 'beloond' met zijn goede acties door neergelegd te worden in de zestien. Gino Bosz benutte de penalty feilloos: 1-2.

Gino Bosz benut de penalty en brengt de stand op 1-2

De ploeg van John Lammers ging door en twee minuten lag de gelijkmaker achter doelman Fij. Mo Osman haalde verwoestend uit van afstand en zag de bal in de bovenhoek verdwijnen: 2-2. Kansen op een overwinmning waren er nog zeker, maar het bleef bij 2-2.

De toeschouwers zagen een aantrekkelijk duel op de trainingsaccommodatie. Dinsdag 26 augustus speelt Jong Vitesse haar volgende thuiswedstrijd. Dan is Go Ahead Eagles om 18.30 uur de tegenstander.

Jong Vitesse vs Jong Heracles Almelo 2-2 (0-2)
’35 Navratil 0-1; ’40 Gyasi 0-2; '81 Bosz (pen). 1-2; '83 Osman 2-2