21 oktober 2014 In de media

Jong Vitesse geplaatst voor kampioenspoule

Jong Vitesse heeft maandagavond een makkelijke 5-0 overwinning behaald op Jong Fortuna Sittard. Door de zege hebben de Arnhemmers zich definitief geplaatst voor de kampioenspoule die later dit seizoen van start gaat.
De ploeg van John Lammers had geen kind aan de Sittardse tegenstander. Het niveauverschil was dusdanig dat het eigenlijk eenrichtingsverkeer was in het Offermans Joosten stadion. Jong Vitesse leidde bij rust met 0-3 door doelpunten van Gino Bosz (penalty), Elmo Lieftink (kopbal) en Uros Djurdjevic. De Serviër verraste de doelman met een onverwachts hard schot in de korte hoek. De Arnhemse ploeg kreeg overigens legio kansen op een grotere ruststand, maar had pech in de afwerking.

Aan het begin van de tweede helft kwam Guram Kashia in de ploeg bij Jong Vitesse. De Georgiër, hersteld van een teenblessure, maakte na een maand afwezigheid zijn eerste minuten weer in een officiële wedstrijd. Nadat Djurdjevic vlak na rust eerst nog met een fraai schot de lat raakte, was hij enkele minuten later wel trefzeker. Van dichtbij mikte hij raak: 0-4. Ook in het vervolg van de tweede helft kregen de bezoekers uit Arnhem veel grote kansen, maar die gingen er lange tijd niet in waardoor de schade enigszins beperkt bleef voor de Limburgers.

In de slotminuten van de wedstrijd bepaalde Brahim Darri de eindstand op 0-5 met een bekeken schot. De kampioenspoule gaat op 8 december van start en daarin spelen de beste ploegen uit de vier Beloftencompetities. De Arnhemmers spelen nog twee wedstrijden in de voorronde.