22 juli 2013 In de media

Fotoverslag: Jong Vitesse wint ruim van Jong Graafschap

Jong Vitesse speelde maandagmiddag op een snikheet Papendal een oefenwedstrijd tegen Jong de Graafschap. Bij het elftal van coach André Paus kwam een jonge groep binnen de lijnen, die de Graafschap met een ruime 4-1 nederlaag naar huis stuurde. Bij de Doetinchemmers kwamen veel spelers in actie met een Arnhems verleden.
Het was al vlot raak in de wedstrijd. Issa Kallon was de aangever bij de 1-0 van Elmo Lieftink na een minuut of tien. Voor rust moest ex-Vitessenaar Lars van Roon bij de Doetinchemmers geblesseerd het veld verlaten. Hij was niet de enige Graafschapper voor wie Papendal bekende grond is: Soufian Echcharaf en Becir Ogric speelden tot een paar maanden geleden in de A1 van Vitesse. Andere bekende namen waren oud-speler van Vitesse 1 Roy de Ruiter, Ted van de Pavert en Santi Hulst aan Doetinchemse kant.

De Graafschap had dus wat meer betaaldvoetbalervaring in de ploeg, maar kon niet verhinderen dat Vitesse vlak na rust al op 2-0 kwam. De actie van Issa Kallon was te machtig voor Ted van de Pavert, waardoor de bal op de stip ging. Het buitenkansje werd verzilverd door aanvoerder Gino Bosz. Na dit doelpunt maakte Lasha Omanidze zijn entree binnen de lijnen. De jonge Georgiër kampt met een conditionele achterstand, maar wist net als in de oefenwedstrijd tegen Almere City van vrijdag (6-4 winst) het net te vinden. Via Omaidze kwam Vitesse met twee doelpunten op 4-0. Die laatste goal viel met dank aan een mooie voorzet van Anderson Santos. Het slotakkoord was voor de Graafschap: met een mooie vrije trap werd de einstand 4-1. Jong Vitesse oefent aankomende vrijdag weer, dan is Bnei Yehuda uit Tel Aviv (Israël) de tegenstander.