21 januari 2014 In de media

Djurdjevic met twee treffers waardevol voor beloften

Jong Vitesse heeft de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-4 gewonnen van Heracles. De nieuwe spits Uros Djurdjevic was de grote man met twee treffers.
Djurdjevic maakte vanavond zijn debuut in competitieverband voor Vitesse. De jonge Serviër, sinds kort in het bezit van zijn werkvergunning, begon in de basis. Ook Achenteh en Labyad stonden aan de aftrap in Almelo. Trainer André Paus had de beschikking over een sterk team omdat hij naast het genoemde drietal ook een beroep deed op Van der Struijk, Mori, Qazaishvili en Darri.

In Almelo golfde het spel in de eerste helft op en neer met kansen voor beide ploegen. Jong Vitesse had enkele goede aanvallen over meerdere schijven. Spits Djurdjevic liet na een half uur spelen zijn klasse zien. Hij speelde zich knap vrij maar zag zijn volley net over het doel gaan. Op dat moment leidde Heracles al wel met 1-0 door een treffer van Tannane.

Dan Mori zorgde voor de gelijkmaker namens Jong Vitesse. De Israëlische verdediger werkte een corner van Achenteh van dichtbij binnen: 1-1. Qazaishvili miste na de gelijkmaker twee goede kansen op nog een Arnhems doelpunt.

In de tweede helft kwam Jong Vitesse op voorsprong via Darri die de bal in de korte hoek plaatste: 1-2. Heraclied Navratil maakte acht minuten later alweer gelijk nadat hij alleen op doelman Hop mocht lopen.

Djurdjevic besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd met een fraaie treffer. Misschien wel een typische Djurdjevic treffer. De Serviër leek de bal in de zestien te verspelen maar veroverde de bal op wilskracht terug en liet vervolgens de Almelose doelman kansloos: 2-3. Djurdjevic maakte er vlak voor tijd ook nog 2-4 van. Hij benutte de rebound nadat Qazaishvili de doelman op zijn weg vond.

Volgende week maandag speelt Jong Vitesse thuis tegen Jong NEC.

Jong Heracles Almelo vs Jong Vitesse 2-4 (1-1)
23'. O. Tannane 1-0, 36'. D. Mori 1-1, 58'. B. Darri 1-2, 67'. J. Navrátil 2-2, 79'. U. Djurdjevic 2-3, 90'. U. Djurdjevic 2-4