22 oktober 2013 In de media

Beloften Vitesse en sc Heerenveen in evenwicht

Jong Vitesse heeft maandagavond gelijkgespeeld tegen de beloften van sc Heerenveen. Na 24 minuten keek de ploeg van André Paus tegen een 0-2 achterstaand aan. Nog voor rust zorgden Reis en Chanturia voor de aansluiting en de gelijkmaker.
De tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Bij Vitesse startten Meerits, Mori, Kakuta, Cuevas, Santos en de van een schorsing teruggekeerde Chanturia in de basis. Het duel was nog maar net begonnen of de bal lag al in het doel achter Meerits. Na 39 seconden was het Yanick Wildschut die vanaf links naar binnen kwam en de bal in de verre hoek hard binnenschoot: 0-1.

De bezoekers waren de betere ploeg in het eerste deel van die eerste helft. Vitesse probeerde wel, maar kwam niet tot grote kansen. Na twintig minuten spelen kon de eerste kans voor de beloften worden genoteerd. Jonathan Reis schot een voorzet net over het Heerenveen doel. Na 24 minuten was het opnieuw Heerenveen dat toesloeg. Meerits bokste een corner in de voeten van Nwofor. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal tussen een aantal spelers door tegen het net: 0-2.

Jonathan Reis tikt de bal knap bij de eerste paal binnen

Net als twee dagen eerder keek ook Jong Vitesse tegen een 2-0 achterstand aan. Het duurde niet lang of Reis tikte een voorzet van Elmo Lieftink knap en beheerst binnen. Vitesse kreeg meer en meer het overwicht en creëerde wat kansjes. In de 40e minuut viel de gelijkmaker. Opnieuw was het Lieftink met een goede aanval en pass. Ditmaal werd de bal binnengeschoten door Chanturia.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen op een derde treffer. De grootste kansen waren voor Vitesse. De grootste kans na rust kwam op naam van Chanturia. De Georgiër ging twee verdedigers voorbij en schoot. Echter werd zijn schot gepakt door Vandenbussche. De rebound werd door Reis naast gekopt. In de slotfase van het duel werd niet meer gescoord. Jong Vitesse kon de 0-2 achterstand niet ombuigen in winst zoals het eerste twee dagen eerder wel deed.