11 februari 2017 In de media

Zure nederlaag Vitesse in eigen huis

Vitesse heeft vanavond met 0-2 verloren van Willem II. Ondanks vele mogelijkheden verzuimde de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser te scoren.
Willem II profiteerde hiervan en scoorde wel. In de 85ste minuut was het Dico Koppers die de ploeg, tegen de verhoudingen in, op voorsprong zette. In de extra speeltijd breidde Obbi Oulare deze voorsprong uit.

Kevin Diks startte vanavond voor het eerst in de basis na zijn terugkeer bij Vitesse. Hij verving de geblesseerde Arnold Kruiswijk op de linksback positie. De wedstrijd kende een onrustige start. Beide ploegen hadden moeite het spel onder controle te krijgen. Na een kwartier spelen was daar de eerste dreiging vanuit Arnhemse zijde. Milot Rashica gaf de bal goed voor maar wist Ricky van Wolfswinkel net niet te bereiken. Niet veel later probeerde Lewis Baker het net te vinden. Zijn afstandsschot ging net naast het doel van keeper Kostas Lamprou. Aan de andere kant deed Oulare hetzelfde. Zijn schot verdween over het doel van Eloy Room.

Na een knappe actie van Adnane Tighadouini was daar de volgende mogelijkheid voor Vitesse. De bal bereikte Nathan maar hij ging naar de grond, waardoor de aanval spaak liep. Via Baker probeerde de Arnhemmers een nieuwe kans te creëren. De voorzet van de Engelsman ging vlak voor het doel langs maar Van Wolfwinkel kon net niet binnentikken. Ook de voorzet van Diks die even later volgde was net niet op maat voor Rashica. In de rebound nam Tighadouini de bal op de schoen maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Een nieuwe kans kwam vlak voor rust. Van Wolfswinkel kopte naast de bal, waarna zijn tweede poging werd tegengehouden door doelman Lamprou. Bij de derde poging was het de Tilburgse verdediging die de bal van de lijn haalde.

In de tweede helft bleven de Arnhemmers druk uitoefenen voor het doel van Willem II. Het schot van Baker stevende af op het doel maar opnieuw zat de verdediging ertussen. Even later probeerde de tweebenige Engelsman het opnieuw maar verdween zijn bal naast de paal. Ook voor de ploeg uit Tilburg was er een mogelijkheid. Pele van Anholt vuurde een schot af maar de bal verdween naast het doel van Room. Niet veel later schoot Nathan, op aangeven van Leerdam, de bal rakelings naast het doel.

Ondanks de vele mogelijkheden van Vitesse kwamen de Tilburgers, tegen de verhouding, in de 85ste minuut op voorsprong: 0-1. Koppers schoot de bal binnen en schreef daarmee de treffer op zijn naam. In de zoektocht naar de gelijkmaker stuitte Vitesse op een snelle counter van Willem II. Oulare zette daarmee de ploeg uit Tilburg, in de extra speeltijd op 0-2. Met deze uitslag verloor Vitesse voor het eerst na de winterstop.

Vitesse speelt op zondag 19 februari haar volgende thuiswedstrijd. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in GelreDome. Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop op Vitesse.nl/tickets.