4 december 2016 In de media

Zhang, Baker en Nathan leiden Vitesse naar eerste zege in maanden

Vitesse heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan een twee maanden durende serie zonder overwinning in de Eredivisie.
PEC Zwolle was in het Gelredome het slachtoffer van de Arnhemse dadendrang en werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Lewis Baker, die nu samen met Ricky van Wolfswinkel gedeeld clubtopscorer is, Yuning Zhang en Nathan namen de productie voor hun rekening in de eerste Arnhemse zege sinds begin oktober.

De Arnhemmers pakten vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en probeerden met voorzichtig aanvalsspel een gat in de muur van PEC te vinden. De eerste grote kans van de wedstrijd was echter voor de bezoekers, die via Bart Schenkeveld bijna op voorsprong kwamen. Hij slaagde er niet in om de bal met het hoofd binnen te werken.

Vitesse leek door die mogelijkheid wat wakker geschud te worden en had na ruim een half uur spelen de wind mee.Dirk Marcellis maakte in het strafschopgebied een overtreding op Baker, waarna de Chelsea-huurling zelf achter de bal ging staan. Hij stuurde daarna beheerst doelman Mickey van der Hart de verkeerde hoek in voor de openingstreffer.

Zhang dacht een aantal minuten later meteen voor de 2-0 te zorgen, maar zijn treffer werd afgevlagd wegens buitenspel. Vlak daarna had hij meer geluk: de Chinees combineerde in een snelle uitbraak met Milot Rashica, waarna hij met het hoofd de voorsprong verdubbelde.

Na rust bleef Vitesse in eerste instantie vrij probleemloos overeind tegen een ploeterend PEC. Guram Kashia liet al na drie minuten spelen na om een grote kopkans te verzilveren, terwijl een volley van Zhang net de kracht en precisie miste om het Van der Hart moeilijk te maken.

Met nog een dikke twintig minuten te gaan kwamen de bezoekers echter uit het niets terug in de wedstrijd. Schenkeveld werd bij een hoekschop compleet vrijgelaten door de Arnhemse defensie en kopte de bal langs Eloy Room. PEC slaagde er daarna echter niet in om door te drukken en de grootste kansen waren voor de thuisploeg. Het lukte Kashia wederom niet om met het hoofd het doel te vinden, terwijl Zhang, op aangeven van opnieuw Rashica, net te kort kwam om zijn tweede van de avond binnen te tikken.

Queensy Menig was vijf minuten voor tijd nog bijna het goudhaantje nadat Room de bal voor zijn voeten liet vallen. De goalie was echter net op tijd om een doelpunt te voorkomen en zag Nathan in de blessuretijd de wedstrijd beslissen. De Braziliaan kon op aangeven van Mitchell van Bergen de 3-1 binnen glijden.