19 augustus 2016 In de media

Yannis “Vertrouwen in de toekomst”

Anastasiou: ‘Afgelopen week hebben we tegen Ajax tot de slotminuut in een gelijkspel geloofd.’
In het laatste half uur van de wedstrijd hebben we vol druk gezet en op basis daarvan was het 2-2 gelijkspel terecht. Natuurlijk moet ons team nog groeien, maar een dergelijk resultaat in De Arena geeft vertrouwen in de toekomst.

Toch komt het voetbal dat we voor ogen hebben er nog niet volledig uit. Vooral tegen Heracles speelden we de eerste helft onrustig en angstig. Dat heeft te maken met ons nieuwe team én het verschil in spelstijl ten opzichte van het afgelopen seizoen.

Na rust toonden we, net als in De Arena, meer lef en durfden we meer vooruit te voetballen. We wonnen de meeste duels en in beide wedstrijden kwamen we vanuit een achterstand terug. Een teken dat het met onze kracht en fitheid wel goed zit.

Inmiddels heeft Frederic Ananou, als 18-jarig talent, zijn profdebuut gemaakt. In de voorbereiding heeft Frederic op de trainingen een uitstekende indruk achtergelaten en alle wedstrijden gespeeld. Daarmee heeft hij zijn kans gepakt en stond hij de afgelopen twee duels in de basis. Frederic is een heel talentvolle, positieve jongen met veel kracht en snelheid die centraal in de verdediging het best tot zijn recht komt. Natuurlijk zijn er nog voldoende verbeterpunten, maar in de toekomst kunnen we nog veel plezier aan hem beleven.

Helaas is Dani Schahin nog steeds geblesseerd aan zijn knie. Natuurlijk is dat verre van ideaal. Niet voor niets was hij als spits een van de eerste spelers die we hebben aangetrokken. Ook Nestoras Mytides heeft de kwaliteiten om doelpunten te maken. Dat heeft hij in het verleden bewezen, al moeten we ons realiseren dat hij altijd actief is geweest op Cyprus. Die competitie is van een ander niveau dan de Eredivisie, daarom heeft hij tijd nodig om zich aan te passen.

Na Heracles en Ajax spelen we zaterdagavond opnieuw tegen een voetballende ploeg. Ten opzichte van afgelopen seizoen heeft Vitesse weinig mutaties ondergaan. Afgelopen week verloor de ploeg in eigen huis met 1-2 van ADO Den Haag. Vitesse speelde bij vlagen uitstekend voetbal en creëerde veel kansen, maar verzuimde de 2-0 te maken.

Het is een ingespeeld team dat met spelers als Valeri Qazaishvili, Lewis Baker, Milot Rashica, Nathan en Ricky van Wolfswinkel veel creativiteit en scorend vermogen in huis heeft. Dat neemt niet weg dat wij Vitesse op eigen helft willen vastzetten. Want zoals elke wedstrijd willen we ook zaterdag voor de drie punten gaan. Maar dan zullen we wel met lef, vertrouwen én verstand moeten voetballen. Vanaf de eerste minuut!"