11 februari 2017 In de media

Willem II steelt de punten in Arnhem

Willem II heeft zaterdagavond een even verrassende als belangrijke zege geboekt op bezoek bij Vitesse: 0-2.
Dat had het aan zichzelf te danken dat trainer Erwin van de Looi bij zijn terugkeer in Arnhem de punten mee naar huis nam, want er waren mogelijkheden genoeg om de Tilburgers pijn te doen.

De thuiswedstrijd tegen Willem II leek voor Vitesse de uitgelezen mogelijkheid om een vervolg te geven aan de sterke start in 2017, maar de Arnhemmers hadden in tegenstelling tot de eerste vier competitieduels grote moeite om de ban te breken. Tegen de teruggetrokken spelende Tricolores lukte het vaak net niet om spits Ricky van Wolfswinkel in stelling te brengen. Een schot van Adnane Tighadouini dat op de lat uiteen spatte, was daarom een van de weinige hoogtepunten voor rust.

Zelfs dat moment was berust op toeval, omdat Tighadouini de bal voor zijn voeten kreeg na een afgeslagen aanval. Ook toen Kostas Lamprou in de fout ging bij een hoge bal, ontsnapte Willem II aan een achterstand. Jordens Peters hielp zijn doelman door een inzet van Guram Kashia van de lijn te halen. Vlak na rust kroop de ploeg van Van de Looi (jarenlang speler van Vitesse) wéér door het oog van de naald. Lewis Baker schoot de bal langs Lamprou, maar ditmaal stond Darryl Lachman op de lijn.

Vitesse kreeg in de eerste helft nog een andere tegenvaller te verwerken. Centrale verdediger Maikel van der Werff ging geblesseerd naar de kant.Omdat Willem II daar bij spaarzame uitbraken alleen wat losse flodders van Obbi Oulare en Pele van Anholt tegenoverstelde, leek een punt het maximaal haalbare voor de bezoekers. De mogelijkheden bleven zich namelijk opstapelen voor Vitesse, dat steeds betere aanvallen op de mat ging leggen. Maar ook Milot Rashica en Nathan hadden het vizier niet op scherp staan. Daardoor viel er voor Willem II, een week na het weggeven van de zege tegen Heracles Almelo (1-3), zowaar wat te halen.

Dat bleek in de 85ste minuut toen Dico Koppers aan de linkerflank was ontsnapt en doordrong tot in de zestien. De gelegenheidslinksbuiten appelleerde eerst voor hands toen de op de grond liggende Kashia de bal met de hand toucheerde, maar ging door toen een penalty uitbleef en schoot raak in de verre hoek: 0-1. In de slotminuut maakte de beresterke Oulare er ook nog 0-2 van toen de ruimtes in de Arnhemse defensie groter en groter werden in de jacht op de gelijkmaker.

De eerste nederlaag van nummer zes Vitesse in 2017 is daarmee een feit. Willem II boekte de tweede overwinning van het kalenderjaar, klimt naar de elfde plaats en neemt verder afstand van de degradatiezone.