21 juli 2016 In de media

WBA wint eerste duel Fox Sports Cup van Arnhemmers

In een zonnig GelreDome kwam Vitesse in het duel tegen West Bromwich Albion goed uit de startblokken. De Arnhemse ploeg kwam in de zevende minuut met het eerste schot op het doel van Arshak Koryan vanaf twintig meter. Een kleine tien minuten daarna schoot Kelvin Leerdam vanuit een corner maar net naast het doel.
Uit de tegenaanval schoot WBA-speler James Morrison de bal op de lat vanaf 25 meter. Het tweede schot op doel van de Engelsen was wel raak. Rondon passeerde keeper Jeroen Houwen na een strakke vrije trap: 0-1. Vlak voor de rust deed Mohammed Osman hetzelfde als Morrison. Vanuit een indirecte vrije trap, door een terugspeelbal, raakte de middenvelder de lat, maar deze bal belandde niet achter de doellijn.

Na de rust startte Vitesse gevaarlijk. Koryan schoot, maar de bal belandde aan de linkerkant naast het doel. Even later was het wel raak voor Vitesse. In eerste instantie werd het schot van Marvelous Nakamba geblokt door keeper Boaz Myhill, maar in de rebound wist Nathan de bal binnen te schieten: 1-1.

Niet veel later was het de club uit Engeland die de 1-2 op het scorebord noteerde. McManaman schoot de bal via de binnenkant van de paal fraai in het doel van doelman Houwen.

In de slotfase van de wedstrijd probeerde Vitesse nog een gelijkspel uit de wedstrijd te slepen. Een voorzet van Milot Rashica werd door Sheran Yeini in het zijnet gekopt. De ploeg uit Arnhem wist niet meer te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in 1-2.