20 augustus 2016 In de media

Volle winst voor Vitesse in matig duel

Vitesse heeft uit bij Roda JC de volle winst behaald. Een van beide kanten matige wedstrijd eindigde in 0-1.
In Zuid-Limburg koos trainer Henk Fraser voor Sheran Yeini in de basisopstelling. Lewis Baker speelde daardoor als meest aanvallende middenvelder, terwijl Valeri Qazaishvili toe moest kijken vanaf de bank.

Na ruim tien minuten spelen was er een enorme kans voor Adil Auassar van Roda JC na een onnodige overtreding van Maikel van der Werff. Auassar schoot echter recht op Vitesse-doelman Room. Even later was er een kansje voor Vitesse, maar de kopbal van Klevin Leerdam miste de juiste richting.

Baker profiteert: 0-1
Daarna was het wel raak voor de Arnhemse ploeg. Chelsea-huurling Lewis Baker zorgde in Kerkrade voor de openingstreffer door optimaal te profiteren toen spits Ricky van Wolfswinkel slim weg draaide bij een kopduel.

Roda kon daarna niet echt meer gevaarlijk worden. Vitessenaar Nakamba slaagde er vervolgens niet in Van Wolfswinkel bereiken. De aanvaller had anders een vrije doortocht richting het doel van Roda gehad. Na een mislukt schot van Milot Rashica uit een slim genomen vrije trap was het tijd om te gaan rusten.

In de pauze wisselde Fraser de Braziliaan Nathan voor Mitchell van Bergen. De coach gaf al eerder aan niet helemaal tevreden te zijn over Nathan. Na rust toonde doelman Room zich alert bij een schot van Roda. Even later was er opnieuw werk aan de winkel na een schot van Rosheuvel. Aan de andere kant was er een kans voor Van Wolfswinkel.

Daarna werkte Van der Werff bijna de bal in eigen doel. Gelukkig liep het goed af voor de Vitesse-verdediger. Ricky van Wolfswinkel ging na een klein uur naar de kant. Zijn vervanger was de Chinees Yuning Zhang. Daarna was het van beide kanten niet oogstrelend.

Vitesse mazzelt met bal op de paal
Met nog iets meer dan tien minuten op de klok mocht Qazaishvili ook nog even opdraven. Hij verving doelpuntenmaker Lewis Baker. In de slotfase ging een vrije trap van Auassar van Roda net over. Vlak voor tijd was er voor de thuisclub nog een dot van een kans op de 1-1, maar Mytides gleed de bal tegen de paal.

Opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk; Nakamba, Yeini, Baker; Rashica, Van Wolfswinkel (59. Zhang), Nathan (46. Van Bergen).
Reserves: Tornes, Osman, Lelieveld, Ota, Dauda, Qazaishvili, Van Bergen, Zhang.