25 november 2018 In de media

Vitesse beleeft goede middag in Tilburg

Vitesse heeft zondagmiddag met 1-3 gewonnen op bezoek bij Willem II. In de eerste helft vonden Matus Bero, Oussama Darfalou en Bryan Linssen het net. Pas in de slotfase deed Willem II via een benutte strafschop van Fran Sol wat terug: 1-3.
Vitesse begon het duel in Tilburg alleraardigst. Al na een paar minuten spelen leek Darfalou de openingstreffer op zijn schoen te hebben. De Algerijnse spits ging af op Willem II-doelman Timon Wellenreuther, maar Darfalou strandde op de uitgekomen doelman.

Na dertien minuten spelen was het wel raak. Na een prachtige aanval en een subtiel hakballetje van Darfalou, kon Bero de 0-1 binnenschuiven. Na ruim een half uur spelen werd de score zelfs verdubbeld. Op het moment dat Willem II in de buurt kwam van het Vitesse-doel maar de bal verloor, sloeg de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy genadeloos toe. In de omschakeling kwam Vitesse er razendsnel uit. Via Martin Ødegaard, die de keeper omspeelde, kwam de bal bij Bero. Zijn schot werd van richting veranderd maar bij de tweede paal stond Darfalou om de 0-2 binnen te tikken.

Kort na de 0-2 zorgde Willem II-topscorer Sol voor gevaar, maar Eduardo redde uitstekend. Op slag van rust sloeg Vitesse nog een keer toe. Ødegaard legde een vrije trap panklaar op het hoofd van Linssen, die netjes de 0-3 tegen de touwen knikte.

Na rust waren Sol en invaller Aras Ozbiliz namens Willem II gevaarlijk, maar Eduardo stond telkens op de goede plek. Aan de andere kant schoot Darfalou bijna raak en kopte Bero de rebound over het doel.

In de 84e minuut maakte Willem II er nog 1-3 van. Sol ging naar de grond in duel met Thelander. Scheidsrechter Kuipers gaf in eerste instantie een vrije trap maar werd al snel naar de kant geroepen door de assistenten in Zeist. Na het zien van de beelden bleek de overtreding van Thelander toch binnen het zestienmetergebied te zijn begaan. Thelander kreeg geel en Sol ging achter de bal staan en faalde niet: 1-3.

De Arnhemmers zijn de gehele wedstrijd geen moment echt in de problemen gekomen. Door de overwinning nestelt Vitesse zich nadrukkelijk in de subtop van de Eredivise.

Volgende week speelt Vitesse een thuiswedstrijd vs FC Emmen. Zaterdag 1 december wordt om 18.30 uur afgetrapt. Rondom deze wedstrijd wordt afscheid genomen van Guram Kashia. Tickets voor dit duel scoor je via Vitesse.nl/tickets.