14 september 2014 In de media

Vitesse’s Dauda laat Excelsior kansloos

Abiola Dauda heeft zijn basisdebuut in de eredivisie opgeluisterd met 3 treffers. De aanvaller van Vitesse was zondagmiddag verantwoordelijk voor de complete productie in het thuisduel met Excelsior: 3-1.
Dauda kwam afgelopen zomer voor een half miljoen euro over van Rode Ster Belgrado. De 26-jarige aanvaller is geboren in Nigeria, maar heeft de Zweedse nationaliteit.

Dauda brak de wedstrijd vlak voor rust open, door raak te koppen uit een hoekschop van Zakaria Labyad. In de tweede helft liet de Nigeriaanse Zweed zien een echte spits te zijn. Eerst maakte hij de 2-0 toen de bal toevallig voor zijn voeten viel, even later tikte hij een kopbal van Guram Kashia achter doelman Alessandro Damen van Excelsior.

Het enige doelpunt van Excelsior kwam op naam van Jeff Stans, die vlak voor tijd bij een 3-1 stand een strafschop binnenschoot.

Dauda maakte met zijn doelpunten een einde aan een reeks van 11 duels zonder zege. Excelsior incasseerde de tweede nederlaag van dit jaar, maar staat met 7 punten nog wel in de subtop van de eredivisie.