9 december 2018 In de media

Vitesse zakt door het ijs in Breda

Vitesse is vanavond tegen een zure nederlaag aangelopen in Breda. Door doelpunten van Mitchell te Vrede en Arno Verschueren ging NAC Breda met de winst aan de haal. Bryan Linssen wist het net te vinden namens Vitesse.
Vitesse begon de wedstrijd in Breda hoopvol. Na drie minuten werd een inzet van Rasmus Thelander op de doellijn weggewerkt. Na bijna een half uur spelen was een kopbal van Oussama Darfalou het volgende gevaar van Vitesse. Tussendoor beet NAC ook een aantal keer van zich af.

Het venijn van de eerste helft zat hem echter in de staart. In de veertigste minuut werd Alexander Buttner op het randje van het zestienmetergebied naar beneden getrokken. Na overleg met de VAR besloot arbiter Allard Lindhout dat de overtreding binnen het strafschopgebied was begaan. Navarone Foor ging achter de bal staan, maar zijn stiftje ging over het doel. Op slag van rust werd een doelpunt van de thuisploeg in eerste instantie afgekeurd. Nadat scheidsrechter Lindhout contact had met Zeist stond er alsnog 1-0 op het scorebord. Te Vrede schoot van dichtbij raak nadat een vrije trap op het randje van buitenspel was doorgekopt.

Het begin van de tweede helft was ook voor de thuisploeg, die de wedstrijd als hekkensluiter begon. Eerst kopte linksback Greg Leigh naast en daarna redde Eduardo uitstekend op een inzet van Giovanni korte.

Daarna begon Vitesse meer pressie uit te oefenen. Martin Ødegaard was twee keer gevaarlijk. Beide keren vuurde hij een schot af vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn eerste poging ging naast en de tweede keer werd het schot geblokt.

In de 72ste minuut kopte Linssen de 1-1 binnen. Een voorzet van Kara werd door de linksbuiten bij de tweede paal op waarde geschat en tegendraads binnengekopt. Na de gelijkmaker ging Vitesse nadrukkelijk op zoek naar meer. Eerst weer een schot van Ødegaard geblokt en daarna kopte Foor bijna een voorzet van Kara binnen.

In het slotakkoord wist NAC de winst te behalen ten koste van Vitesse nadat Arno Verschueren van dichtbij kon binnenwerken na verlengen van Te Vrede. Het doelpunt betekende de genadeklap voor Vitesse, die daarna geen vuist meer kon maken. Bero moest in de allerlaatste minuut van de wedstrijd vroegtijdig naar de kant nadat hij zijn tweede gele kaart ontving toen hij te gretig doorging toen hij de bal te ver voor zich uitspeelde. Vitesse kwam de late tegentreffer niet meer te boven en liep zodoende tegen een zeperd aan in Breda.

Volgende week speelt Vitesse een thuiswedstrijd vs VVV-Venlo. Het duel begint zaterdag 15 december om 20.45 uur in GelreDome. Tickets voor deze wedstrijd koop je gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/tickets.