9 september 2017 In de media

Vitesse wint uitwedstrijd vs Excelsior 0-3

Vitesse heeft ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Luc Castaignos zorgde vlak voor rust voor de 0-1 uit een corner van Alexander Büttner.
In de tweede helft benutte Tim Matavz een strafschop en een kwartier voor tijd tekende Bryan Linssen met een fenomenaal afstandsschot voor de eindstand: 0-3.

Vitesse startte met vier wijzigingen aan de uitwedstrijd vs Excelsior. Maikel van der Werff en Matt Miazga begonnen als het centrale verdedigingsduo. Thulani Serero keerde terug van een lichte blessure en Castaignos maakte zich op voor zijn basisdebuut. Remko Pasveer begon de wedstrijd als aanvoerder.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Beide ploegen creërden weinig grote kansen. De eerste mogelijkheden waren in het begin van de wedstrijd voor de thuisploeg. Vitesse trok na twintig minuten spelen het initiatief meer naar zich toe en werd steeds gevaarlijker. Een vrije trap van Büttner en een afstandsschot van Navarone Foor waren de belangrijkste wapenfeiten, maar dichter bij de goal van Excelsior kwam Vitesse niet.
Tot Vitesse in de laatste seconde van de eerste helft een corner kreeg. Büttner krulde de bal naar de tweede paal, waar basisdebutant Castaignos de bal het doel in wist te werken: 0-1.

Na rust bleef Vitesse de bovenliggende partij. In de 52e minuut profiteerde Büttner van een fout in de verdediging van Excelsior. Voordat Büttner kon uithalen werd hij gevloerd door Excelsior-verdediger Jeffrey Fortes waardoor scheidsrechter Bas Nijhuis floot voor een penalty. Matavz schoot de penalty overtuigend binnen: 0-2.

In de 74e minuut kreeg Linssen de bal voor zijn voeten. De vleugelaanvaller bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit, wat tevens de eindstand betekende: 0-3.

In de slotfase haalde Henk Fraser doelpuntenmaker en topscorer Tim Matavz van het veld. Hierdoor maakte de jonge aanvaller Lars ten Teije zijn competitiedebuut. Enkele seconden na zijn invalbeurt miste hij maar net een scherpe voorzet van Milot Rashica. Het zou een debuut geweest zijn!

Volgende week speelt Vitesse de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League. Het Europees avontuur begint met donderdag 14 september met een thuiswedstrijd vs S. S. Lazio (aanvang 21.05 uur). Tickets voor deze wedstrijd zijn te koop via Vitesse.nl/europa.