26 november 2016 In de media

Vitesse wint ook zesde wedstrijd op rij niet

Vitesse blijft maar kwakkelen, de Arnhemmers wisten zaterdagavond weer niet te winnen.
De ploeg van Henk Fraser pakte in zes wedstrijden maar vier punten en won in deze reeks niet. Tegen Excelsior keek de ploeg al na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan. Uiteindelijk werd het 2-2.

Het thuispubliek wordt dit jaar nog niet verwend, Vitesse wist maar twee van de zes wedstrijden in het eigen Gelredome te winnen. Ook nu was de start van de Arnhemmers niet om over naar huis te schrijven. Al na zeven minuten zette Hicham Faik de bezoekers op voorsprong. Hij schoot de bal langs keeper Eloy Room.

Binnen het kwartier maakte Excelsior ook nog de 0-2. Een mooi afstandsschot van opnieuw Faik belandde in de kruising. Na 25 minuten spelen hielp Jurgen Mattheij de gastheren in het zadel door in het strafschopgebied een overtreding te maken op Arshak Koryan. Ricky van Wolfswinkel benutte zijn derde penalty van het seizoen.

Na 73 minuten zorgden invallers Milot Rashica en Adnane Tighadouini voor de 2-2. Vitesse counterde goed en Rashica speelde bal naar de 24-jarige Marokkaan. Hij bleef erg kalm, rolde de bal langs een verdediger en scoorde de 2-2. Even later moest clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel het veld verlaten met een liesblessure. Excelsior kwam er in de omschakeling een aantal keren gevaarlijk uit. Maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.