5 april 2017 In de media

Vitesse wint ook van Heracles Almelo

Vitesse heeft vanavond met 0-1 gewonnen van Heracles Almelo. Een doelpunt van Navarone Foor vlak voor rust besliste de wedstrijd in Arnhems voordeel.
Alexander Büttner maakte vanavond in Almelo zijn rentree in de basis van Vitesse. De linksback, die in vijf voorgaande wedstrijden als invaller binnen de lijnen kwam, verving de lichtgeblesseerde Arnold Kruiswijk. Kruiswijk zat wel gewoon op de bank. De enige spelers die vanavond vanwege blessures ontbraken waren Adnane Tighadouini en Maikel van der Werff.

Vitesse en Heracles waren in het eerste deel van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar beide ploegen waren soms ook slordig in balbezit. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Room moest zich al na twee minuten strekken om een inzet van Samuel Armenteros onschadelijk te maken. Aan de andere kant zag Lewis Baker zijn vrije trap net voorlangs gaan. Ook Nathan en Ricky van Wolfwinkel stichtte gevaar voor het Twentse doel, maar de aanvallers konden doelman Bram Castro niet verrassen. De twee ploegen waren in evenwicht, al kende het duel weinig echte kansen.

Het duel leek op een 0-0 ruststand af te stevenen toen de bal binnen de zestien voor de voeten van Navarone Foor terecht kwam. De aanvaller mikte de bal met uiterste precisie in de verre hoek : 0-1. En zo konden de mannen van Fraser met een prettig gevoel aan de thee.

Aan het begin van de tweede helft zat er direct meer energie in de wedstrijd. Zo mikte Reuven Niemeijer de bal vanaf een meter of 18 op de paal, en schoot Baker een vrije trap naast. Vitesse had na tien minuten spelen een meevaller toen Heraclied Robin Pröpper in korte tijd twee gele kaarten kreeg en dus kon gaan douchen. Maar ook met een man minder werd de thuisploeg enkele keren gevaarlijk. Vooral met afstandsschoten, maar Room stond steeds op de goede plaats.

Twintig minuten voor tijd ging de meegestreden Büttner naar de kant en werd vervangen door Kelvin Leerdam. De Arnhemmers verzuimden daarna om de score verder uit te breiden. Vooral Nathan had een grote kans, maar de stift van de Braziliaan belandde op het doel. In de tegenstoot voorkwam Room de gelijkmaker met een geweldige redding door de bal uit de benedenhoek te tikken. De thuisploeg bleef geloven in een punt en Heracles was ook in de slotfase enkele malen dreigend. Het geloof kwam bij de Tukkers helemaal terug toen ook Diks met twee gele kaarten naar de kant moest.

Het spel golfde in de absolute slotfase heen en weer, maar er werd niet meer gescoord. En zo pakten de Arnhemmers na de 2-1 zege op NEC de tweede overwinning in korte tijd in de eredivisie. Aanstaande zaterdag speelt Vitesse in GelreDome tegen sc Heerenveen. Het duel begint om 18.30 uur.