22 februari 2015 In de media

Vitesse wint ook in Enschede 1-2

Vitesse heeft ook haar vijfde achtereenvolgende zege behaald. In Enschede werd FC Twente is de slotfase verslagen: 1-2. Doelpunten werden gescoord door Zakaria Labyad en Vako.
Vitesse opende het duel in Enschede furieus. Al in de eerste minuut doken de spelers op voor het doel van FC Twente-keeper Sonny Stevens. Nadat Hakim Ziyech twee keer gevaarlijk was namens de thuisploeg (vrije trap en afstandsschot) nam Vitesse het heft weer in handen. In de 17e minuut resulteerde het veldoverwicht in een verdiende voorsprong. Bertrand Traore ontfutselde handig de bal bij Cuco Martina waarna de Afrikaanse spits in vorm de bal opzij legde voor Labyad die van dichtbij ongehinderd kon binnentikken: 0-1.

Kort voor rust leefde FC Twente weer even op. Jésus Corona schoot twee keer van dichtbij, maar Eloy Room en Kevin Diks brachten redding. Een minuut later mikte de sterk spelende Davy Pröpper een afstandsschot net te hoog. In de tweede helft werd de thuisploeg sterker. FC Twente kreeg meer grip op de wedstrijd omdat ze de meeste duels wonnen. Maar de kansen die ze kregen werden gekeerd door de sterk spelende Room. Toch werd de Arnhemse doelman geklopt na een rake kopbal van Corona. Room had 479 minuten zijn doel schoon gehouden, maar was kansloos op de inzet van de Mexicaan.

FC Twente voelde dat er meer inzat dan een gelijkspel, maar Room hield zijn ploeg in de race met goede reddingen. In de absolute slotfase trok de ploeg van Peter Bosz de wedstrijd, enigszins verrassend, toch nog naar zich toe. Goudhaantje was Valeri Qazaishvili die in de 'dying seconds' de drie punten voor Vitesse bezorgde.

Vitesse speelt volgende week weer een thuiswedstrijd. Zaterdag 28 februari komt PEC Zwolle op bezoek (aanvang 18.30 uur).