13 mei 2016 In de media

Vitesse wint oefenduel van RKHVV

Vitesse speelde vrijdag 13 mei een oefenduel tegen RKHVV. De club die in 2014 nog de Arnhem Cup won. Vitesse won de wedstrijd met 1-5.
RKHVV kreeg een paar kansen. Room kon een keer knap redden nadat de bal in de korte hoek werd geschoten.

In de 28e minuut opende Yuning Zhang de score. Vitesse nam een snelle vrije trap waardoor Zhang alleen op de keeper af kon gaan. De Chinees twijfelde niet en schoot de openingstreffer binnen, 0-1.

RKHVV kon in de eerste helft aardig meekomen en in de tweede helft kwamen de Huissenaren zelfs gelijk. Mark Schulte was de doelpuntenmaker voor RKHVV, 1-1.

Een antwoord van Vitesse volgde snel. Valeri Qazaishvili kreeg de bal mee uit de kluts en kwam oog in oog te staan met de keeper van RKHVV. Vako liep gemakkelijk om de keeper heen en tikte de bal beheerst binnen, 1-2.

Daarna ging het snel. Maikel van der Werff krulde een vrije trap prachtig in de linkerhoek. De keeper van RKHVV was kansloos, 1-3.

Marvelous Nakamba kwam in de tweede helft in het veld. Met een afstandsschot scoorde de middenvelder het vierde doelpunt van Vitesse, 1-4.

Tot slot kwam invaller Jesse Schuurman op aan de rechterkant. Na een assist kon de andere invaller Cali Daniel een goal meepikken, 1-5.

Dinsdag 17 mei speelt Vitesse nog een oefenduel tegen AVW ’66 in Westervoort. De wedstrijd begint om 19.30 uur op Sportpark Hamerden.

Vitesse – RKHVV (0-1) 1-5
0-1 ’28 Yuning Zhang.
1-1 ’63 Mark Schulte.
1-2 '66 Valeri Qazaishvili.
1-3 '69 Maikel van der Werff.
1-4 '83 Marvelous Nakamba.
1-5 '85 Cali Daniel.